ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

27.01.2021

YERLİ VE MİLLİ TOGG, MAKAMA ÇIKAR MI?

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Alman Volkswagen, siyasi nedenlerle Türkiye'de fabrika kurmaktan vazgeçmişti. Bu kararın üzerine Cumhurbaşkanlığı birçok kamu kurumunda makam arabası olarak kullanılan başta Passat modeli olmak üzere Audi araçların değiştirilmesi için bakanlıklara uyarı yaptı.

      Kamuda kullanılacak yeni araçlar için marka önerisi yapıldı. Renault'a öncelik verilmesi ayrıca Ford ve Toyota marka araçların da kamuda kiralanması istendi. Üst model kiralamalarda Renault Talisman ve Ford Mondeo modellerin tercih edileceği öğrenildi.

      Hatırlayalım ...,

      - Geçen yıl, Alman otomotiv devi Volkswagen'in kuracağı yeni fabrika için yer aradığı ve şirketin yeni tesisini Manisa'da kurmaya karar verdiği, 4 bin kişinin istihdam edilmesi öngörülen fabrikanın 2022'de faaliyete geçeceği, iddia edilmişti.

      - Yılda 300 bin araç üretim kapasitesine sahip olması planlanan fabrika için geçen yıl Manisa'da 943 milyon 500 bin TL sermayeli "Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ" adlı bir şirket kurdu. Şirketin, Ticaret Siciline kaydedilmesi, kurulacak tesislerle ilgili atılan ilk adım olmuştu.

       Volkswagen'in kararı sonrasında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Türkiye'ye yatırım yapan bu dönemde kazanır. Bu işten biz değil, Volkswagen'in kendisi kaybeder. Biz kendi otomobilimize güveniyoruz" dedi.

      "Biz kendi otomobilimize güveniyoruz" cümlesi; yerli ve milli TOGG, makama çıkar mı? sorusunu akla getiriyor.  

      Yerli ve milli otomobilimiz olacak TOGG'un 2022 sonunda seri üretim bandından ineceği ve açıklanan takvimde şu an itibarıyla herhangi bir değişiklik olmadığı açıklandı.

      Bu aşamadan sonra Volkswagen, makam aracı olmaktan çıkmıştır. Devlet, VW'den vazgeçerken sade vatandaş, müşteri olmaya devam edecektir. 

      2022 sonunda yerli ve milli TOGG, makama çıkar mı? 

     Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.

Bu yazı 497 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans