Bandırma 6. Ana Jet Üssü Komutanlığı'nın kuruluş tarihçesi özetle şöyle:
1943 yılındaki ilk komutanı Pilot Binbaşı Enver Akoğlu olan 6. Ana Jet Üssü'nün tarihi başarılarla doludur.
Bandırma, ayrıca havacılığa da çok önem veren bir kenttir.
O zamanki ismi “Bandırma Roket Kulübü” olan, günümüzde hizmetini Av. Artuğ Sayıner'in başkanlığındaki Bandırma Havacılık ve Uzay Araştırmaları Derneği(HUZAD) ismi altında sürdüren havacılık kuruluşu, 1957 yılında, Türkiye'de ilk kez uzaya füze göndererek tarihe geçti.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, “İstikbal göklerdedir” hedefiyle kurulan Türk Hava Kurumu'nun(THK) Bandırma şubeleri her zaman başarılı çalışmalarıyla dikkati çekmişlerdir.
Cumhurbaşkanımızın, “uzaya çıkmayı, Ay'a gitmeyi” hedeflediklerini dile getirdiği bir ortamda Bandırma'ya düşen çok önemli bir görev daha vardır:
“Uçak ve uzay müzesi” kurmak! Böylece başta çocuklarımız olmak üzere herkese uzay ve havacılık sevgisini aşılamak!
Bu müzenin 6. Ana Jet Üssü tarafından, üssün Çanakkale yoluna bakan bölgesinde kurulması gerektiği gerçeği de ortadadır. Çünkü 6. Ana Jet Üssü'nün bulunduğu yer, büyük bir tarihin yattığı, her yıl binlerce kişinin gezmek için gittiği Çanakkale'nin yol güzergâhı üzerindedir.
Kaldı ki, bir süre önce, 6. Ana Jet Üssü Komutanı Hava Pilot Albay Selahattin Akalp döneminde, bu müzenin açılmasına yönelik bir çalışma başlatıldığını biliyoruz. Bu proje acaba ne durumdadır?
Projenin, bir an önce yaşama geçirilmesini ve Bandırma'nın havacılığa verdiği büyük önemin simgeleşmesini diliyoruz.
“Havacılık Müzesi”, Bandırma'ya yakışacaktır.