ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

28.02.2021

Bandırmaspor’u yine hakemler yaktı!

Bandırmaspor, hakem kurbanı olmayı sürdürüyor.

Bu kez de Çağdaş Altay ve kıdemli yardımcısı Ata Yıldırım çıktı, sahneye.

Adana Demirspor-Bandırmaspor maçının 28. dakikası oynanıyordu ki, ev sahibi takımdan Yunus, sağ çaprazdan ceza alanına yaklaşırken, arkasından gelen Abdurrahim'in ayağının takılmasıyla düştü. Pozisyon elbette ki fauldü ama Abdurrahim'e çıkacak kart sarı olmalıydı. Nitekim İstanbul bölgesi hakemi Çağdaş Altay da önce doğru bir kararla sarı kartını çıkardıysa da Malatya bölgesi yardımcı hakemi Ata Yıldırım çıktı ortaya. Hakemi uyararak, Yunus'un bariz gol şansının önlendiğini gerekçesiyle kartın kırmızı olmasını istedi. Nedense Çağdaş Altay da ona uydu. Oysa bu pozisyonda topun yönü, hızı ve Bandırmaspor'un diğer savunma oyuncularının, topa ve pozisyona yakınlığı göz önüne alınmalıydı. Kaleye çapraz bu pozisyonda Yunus'un önüne atılan top hızlı olup, bu futbolcunun, topu kontrol ederek doğrudan kaleye gitmesi hemen hemen olanaksızdı. Üstelik pozisyonun hemen yakınında, Bandırmaspor'un diğer bir savunma oyuncusunun da topa müdahale etme olasılığı yüksekti.

Çağdaş Altay'ın, bu pozisyonda, yardımcısının uyarısından etkilenmeyip, çıkardığı sarı kartta ısrar etmesi gerekirdi. Ama ne yazık ki, o pozisyonun anlık fotoğrafını kıdemli yardımcı hakem Ata Yıldırım iyi çekemedi ve Çağdaş Altay'ı da yanılttı. 

Üst klasman hakemi Çağdaş Altay'ı daha önceki birçok maçında da izledim. Beğenmediğim hakemler arasında yer alır. Bu maç da gösterdi ki, inisiyatif kullanmaktan ve resen karar vermekten yoksun olup, yardımcısının yanlış uyarısına uyan Çağdaş Altay'ın, hakemlikte iyi bir yere gelmesi mümkün değil.

Bir takımı, pozisyonu iyi süzemeyerek, henüz 28. dakikada 10 kişi bırakmak affedilmez bir hatadır. Çünkü bu karar neredeyse maçın üçte ikisini bir kişi eksik oynatmanın yanı sıra o takımı moral açısından da yıkar. 

Nitekim öyle oldu ve bordo-beyazlı takım, 2-0 yenilmekten kurtulamadı.

Ne diyelim. Bandırmaspor'un bu yılki kaderi demek ki hakemlerin kurbanı olmak!

Her ne kadar 3 puanla kapatılsa da Adanaspor deplâsmanı, Ankara Keçiörengücü maçı ve şimdi de Adana Demirspor deplâsmanı…

Yazıklar olsun!


Bu yazı 402 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans