ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

05.03.2021

UFAK DEĞİŞİKLİKLER İLE KOLAY KİLO VERMEK MÜMKÜN MÜ?

Sürekli diyet yapmakta sıkıldınız mı? Diyet listelerine bağlı kalmadan kilo vermek mümkün mü? Diye soranlar çok oluyor. Ben de sizlere çok sıkı bir diyet yapmadan küçük ve doğru seçimler yaparak hem kilolarınızdan kurtulabilir hem de daha sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeniz için birkaç tüyo vermek istiyorum.  İşte size kolay  ve diyet yapmadan kilo vermenizi sağlayacak önerilerim…

1 – Motive olun
Giymeyi  hayal ettiğniz bir  elbiseyi veya  zayıf olduğunuz fotoğrafı her zaman görebileceğiniz bir yere asmak, başarılarınızı minik ödüllerle kutlamak, gerçekçi ve ölçülebilir hedefler koymak sizi  belki de  her zaman motive edecektir . Herşey den önce   iradenizi güçlendirmek için kendinize ulaşılabilir ve gerçekçi hedefler koyunuz ve asla hedefinize ulaşmadan pes etmeyin.

2 – Yemeklerinizin yanına muhakkak sebze ilave edin.
Sebzeler yüksek lif ve su içeriği yüksek olduğu için, daha az kaloriyle daha çok tokluk hissi verecektir.  Tabağınızın yarısını sebzeler doldursun; bunlar haşlanmış, buharda, sote veya fırında gibi pişmiş sebzeler de olabilir. Bunu beslenme düzeninize oturtursanız , hem  kilo vermeye başlarsınız hem de daha kolay ve gerçekçi bir çözüme ulaşırsınız.

3 –Tabaklarınızı  küçültün
Tabak, bardak gibi kapların boyutlarını küçülterek yiyecek ve içecekleriniz aynı bile kalsa bile daha az kalori almış olursunuz. Çoğu zaman ana öğünlerde yediğmiz yemeklerden ziya de  yüksek kalorili, mideyi şişiren ya da boş kaloriler fark etmeden kilo almamıza neden olur ve iştahımızın açılmasına neden olur.  Yemek tabaklarınızı küçülterek otomatik olarak daha az yemek yer, günde 100-200 kalori daha az alır ve farkına bile varmadan kilo vermeye başlarsınız.

4 – Doğru karbonhidratları seçin
Karbonhidratları tamamen  hayatınızdan çıkarmak yerine kontrollü bir şekilde doğru karbonhidrat tercihi yaparak beslenin. Bunu  tam tahılları hayatınıza dahil edirek; beyaz ekmek, pirinç ve makarna yerine  ekşi mayalı ekmekler, kahverengi pirinç, karabuğday, kinoa, yulaf ve esmer ekmeği hayatınıza sokarak  kilo verme konusunda doğru adımlar atmış olursunuz.  

5 – Yemek yeme süresini sınırlayın
Yeme süreniz ve yeme şeklinizde en az tecih ettiğiniz besinler kadar   önemli; sakin bir ortamda sadece yemek yemeğe odaklanarak ve mümkün olduğunca iyi çiğneyerek beslenmeye çalışın. Yemek yerken  televizyonla veya telefonla birlikte yemek  hem  daha çok yemek hem de tokluk hissi vermemektedir . Bundan dolayı yemek masasında her lokmanın tadını çıkarmak, sakin ve yavaş yavaş yemek, beynimize tokluk sinyali gitmesi açısından önemlidir. 

6 – Yeteri kadar uyuyun
Günde 6 saatten az uyuyanların, 7-9 saat uyuyanlara göre %30 daha fazla kilolu olduğunu yapılan araştırmalarla kanıtlanmıştır. Uykusuzluk vücutta stresebağlı  kortizol  hormonu seviyeleri yükseldiği için daha çok yemeğe, özellikle de karbonhidrata tüketimini arttırır.  Düzenli ve kaliteli uykunun ruhunuza, bedeninize ve kilonuza olumlu yansıyacaktır.

7 – Sindirimi sistemini rahatlatın.
Sindirimi kolaylaştırmak için öncelilikle su tüketimine çok dikkat etmeliyiz. Bunun yanısıra bitki çayları, baharatlar gibi metabolizmayı hızlandıran, canlandıran, sindirimi kolaylaştıran doğal besinlerden faydanabilirsiniz.  

8 – Akşam yemeğinden sonra midenize sindirim için  izin verin.
Akşam yemeğinden sonra sindirimin daha kolay olması ve vücudu dinlendirmek adına atıştırma yapmamaya, çok tok mideyle yatağa girmemeye özen gösterin . 

9 - Yürüyüşler yapın
Günlük olarak düzenli yapacağınız en az 20 dakikalık yürüyüşler fazladan 100-150 kalori yakmanızı sağlayacaktır. Böylelikle diyet yapmadan  sadece fiziksel aktiviteyi bile arttırarak yılda ortalama 5-6 kilogram bile verebiliriz. 


Bu yazı 458 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans