ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

13.03.2021

Yücel Yılmaz’dan da umut yok!

AKP'li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, başkanlığı döneminde, CHP'li belediyelere hiçbir destek ve hizmet vermemişti. Bandırma, Erdek, Manyas, Ayvalık, Edremit belediyelerinin kendisine yönelik talepleri karşısında, “Bakarız, inceleriz!” der ama hiçbir sonuç gelmezdi.

Görevinden istifasını gözyaşları içinde açıklayan Uğur'un yerine Zekai Kafaoğlu geldi. Tabii ki değişen bir durum yoktu. O da CHP'li belediyeleri yine “Bakarız, inceleriz” ile avuttu. Sonuç sıfır!

Kafaoğlu'ndan sonra görevi AKP'li Yücel Yılmaz üstlendiğinde umutlandık. Çünkü geldiği günlerde yeni bir söylemi vardı:

“Balıkesir'i, hiçbir parti ayırımı yapmaksızın, 20 belediye başkanımız ile birlikte, şeffaf bir şekilde yöneteceğiz. Partimin ilçe yönetimlerinden etkilenmeyerek, tüm ilçelere eşit ve adil hizmet vereceğiz!”

Yücel Yılmaz, bu sözleriyle yetinmeyip, ildeki tüm belediye başkanları ile ayrı ayrı stratejik toplantılar yaparak, ilçelerin çözüm bekleyen sorunlarını bile belirlemişti, sözüm ona. 

Ancak görev süresi 2 yılı aşmasına karşın CHP'li belediyelere iğne kadar bir hizmet bile yok, Yücel Bey'in başkanlığındaki Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nden…Bunu en güzel şekilde, CHP'li Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz dile getiriyor, “Büyükşehir, henüz Gönen'e uğramadı” diyerek…

AKP'li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet götürmediği ilçelere, İYİ Partili Nurettin Güney'in başkanlığındaki Susurluk Belediyesi'ni de eklemek yanlış olmaz.

Gelelim, Yücel Yılmaz'ın başkanlığında gerçekleştirilip, CHP'li ve İYİ Partili meclis üyelerinin toplantıyı terk ettikleri Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin son toplantısına…

Belediyeye ait bir gayrimenkul anonim şirketinde, 10 milyon liralık bir sermaye artırımı, yani borçlanma isteği gündeme geliyor. Bu arada CHP Erdek Belediye Meclisi ve Büyükşehir Meclisi üyesi Canan Kırdar, ilgili komisyonda, söz konusu sermaye artırımına neden ret oyu verdiğini anlatmak için söz alıyor. Konuşması sırasında, bu sermaye artırımı isteğinin neden gerekli olduğunun meclis üyelerine açıklanmasını istiyor. Meclisi yöneten Yücel Yılmaz, “Tamam, o zaman genel sekreterimiz meclise bilgi versin” diyor. Buraya kadar güzel! İşte o sırada AKP Grup Başkan Vekili ve Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, yerinden bağırıyor:

“Açıklamaya gerek yok! Konuyu oylayalım!”

Yücel Yılmaz, şaşırıyor. Yine de genel sekreterin açıklama yapmasından yana. Ama AKP Grup Başkan Vekili Cankul da kararlı. Yine ısrar ediyor:

“Başkan, açıklamaya gerek yok! Oylayalım!”

İşte o zaman Yücel Yılmaz, önemli bir hataya düşüyor ve genel sekreterin açıklama yapması kararından vazgeçiyor ve Canan Kırdar'ın sözünü kesiyor. Ardından da AKP'li üyeler dahil hiçbir üyenin içeriğinden habersiz olduğu şirketin sermaye artırımını, yani borçlanma isteğini oylatacağını açıklıyor. Bunun üzerine CHP ve İYİ Parti grupları, tepki göstererek toplantıyı terk ediyorlar. Sermaye artırımı, AKP'lilerin oylarıyla kabul ediliyor.

Böyle iş olmaz!

Göreve, şeffaf ve yönetim sergileyeceğini ve parti ayırımı yapmadan, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ni ilçe belediye başkanları ile birlikte yöneteceğini öne süren bir başkan, böyle davranamaz, davranmamalı.

Belediye meclis toplantılarında gündeme gelen her konu tartışılıp, gerekli açıklamalar ve bilgilendirmeler yapıldıktan sonra oylanmak zorundadır. Çünkü o meclislerde yalnız iktidar değil, muhalefet partilerinin üyeleri de vardır. Onlar da halkın oylarıyla gelmişlerdir. Bu nedenle vatandaşları, kamuyu doğrudan ilgilendiren konuların, tartışılmadan, açıklanmadan, “oldu-bitti” oylarıyla geçirilmesi bir demokrasi ayıbıdır.

Bir noktanın daha altını çizelim. Meclisi yöneten Yücel Yılmaz, son meclis toplantısında bir otorite boşluğu içinde olmuş, AKP Grup Başkanı ve Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul'un etkisi altında kalmıştır. Yücel Bey, o zaman meclis başkanlığı koltuğunu Cankul'a bıraksın ve meclisi o yönetsin!

Yücel Yılmaz'dan da umudumu kestim!

Edip Uğur ve Zekai Kafaoğlu anlayışı, demek ki önümüzdeki 3 yıl içinde de sürecek!

Yazık!


Bu yazı 545 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans