ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

PELİTKÖY DEVE GÜREŞLERİ NEFES KESTİ

Burhaniye’de sezonun ilk deve güreşi olan Merhum Salih Kahraman anısına yapılan 22. Geleneksel Pelitköy Deve güreşleri binlerce kişinin katılımıyla yapıldı. Pelitköy arenasında gerçekleştirilen güreşlere içlerinde ulusal arenalarda güreşmiş ünlü develerin de olduğu yaklaşık 130 deve katıldı.

Yediden yetmişe herkesimden seveni olan deve güreşleri saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra tek tek arenaya çıkarak güreşen develer rakiplerine üstünlük sağlamak için büyük çaba sarf etti. Bu sene 10 adet kupanın verildiği güreşler kıyasıya mücadeleye sahne oldu. Güreşleri izlemeye gelen Güreş severler de müsabakalarda coşku dolu anlar yaşadı.

Güreşlerde düzenlenen kupa töreninde güreş severlere seslenen Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, deveciliğin önemli bir kültür özelliği olduğunu belirterek, deve güreşi camiasına teşekkür etti.

Pelitköy Deve Güreşleri arenasında deveciliğin önemine değinen Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler ise Deve Güreşlerinin yüzyıllardır süre gelen bir geleneksel olduğunu belirterek şunları söyledi. "İlçemizde yapılan deve güreşlerine çevre il ve ilçelerden birçok deveci ve izleyici katılmakta birlik, beraberlik ve dostluk içinde bir piknik havası yaşanmaktadır. Devecilik kültürünü ve deve güreşlerini daha da katılımcı hale getirmek adına biz de yerel yönetim olarak organizasyonun her zaman destekçisiyiz.
Pelitköy’e yakışır vaziyette, bir festival havasında yapılan bu güreşleri izlemek için binlerce kişi aylardır sabırla bekliyor. Deve sahipleri çok uzun zamandır hazırlıklar yapıyor. Görüyorum ki bu hazırlıklar coşku ve heyecana dönüşmüş. Umuyorum güzel bir gün geçireceğiz" dedi.

Bu sene Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, Pelitköy Deveciler Derneği, Pelitköy Muhtarlığı ve merhum Salih Kahraman anısına başta olmak üzere 10 adet kupa düzenlenen törenle müsabakalarda deve sahiplerine verildi.
22. Pelitköy Deve güreşlerine Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner ve Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’in yanı sıra jandarma Komutanı Üsteğmen Alim Burak Çelik, Gömeç Belediye Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Pehlivan, Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Müdürü Doç Dr. Mehmet Oğuzhan İlban, CHP Burhaniye İlçe Başkanı Ergün İnce, İYİ parti Burhaniye İlçe Başkanı Erdoğan Kahya, Burhaniye Belediye Başkan yardımcıları ve Meclis üyeleriyle birlikte ilçe Müdürleri ve binlerce güreş sever katıldı.


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans