ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

Sındırgı’da Kapı Kapı İftar

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde iftar çadırı kurulmadı, ilk günden bu yana kapı kapı iftar sistemine geçildi.
Sındırgı’da 2002 yılından bu yana geleneksel hale getirilen iftar çadırı bu yıl Covid-19 tedbirleri kapsamında kurulmadı.İftar ve yardımlaşma geleneğini sürdürmek isteyen Sındırgı Belediyesi de iftar yemeğini kapı kapı dağıtma kararı aldı. 200 kişi ile başlayan günlük iftar yemeği dağıtımı 300’ü buldu.
Sındırgı Belediyesi öncülüğünde hayırsever esnaf ve vatandaşlar iş birliğinde hazırlanan iftar yemekleri kapı kapı dağıtılıyor. Mahalle muhtarları ile koordineli şekilde belirlenen, belediyeye talepte bulunan vatandaşlara belediye personeli tarafından iftar yemekleri kapıya kadar götürülüyor. İhtiyaç sahibi adı belirtmek ve yardımda bulunmak isteyen vatandaşların da Sındırgı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bildirmeleri gerekiyor. Bugüne kadar çok sayıda hayırsever vatandaş da iftar dağıtımına maddi katkı sundu.
Bu yıl iftar çadırı yok, evlere servis var
Geleneksel iftar çadırının bu yıl kurulmadığını, salgın hastalığı yenip yeniden eski iftarlarda buluşmanın hayalini kurduklarını belirten Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş " Mübarek Ramazan ayındayız. Bolluğun, bereketin, kerdeşliğin ve paylaşmanın ayındayız. Rabbim tuttuğumuz oruçları, yaptığımız ibadetleri kabul eylesin. Başı mağfiret sonu ise cehennem azabından kurtuluş olan ramazan hepimize sabrı paylaşmayı yardımlaşmayı öğretiyor. Dünyayı sarsan ülkemizde de can kayıplarına sebep olan, normale dönmeye başladığını umduğumuz korona virüsü belası ile karşı karşıyayız. Bizler eski yıllarda yaptığımız çokça etkinlikler, iftar yemekleri ve iftar çadırı organizasyonlarımıza bu yıl ara verdik. Sosyal medya aracılığı ile evlere ulaştırıyoruz, bazı programları. İftar buluşmalarımız bu yıl olmayacak. Bizler de 20 yıldan beri devam eden iftar çadırı geleneğimizi farklı bir şekilde ortaya koymaya çalıştık. Şimdi ise yaptığımız çalışmayla iftar yemeklerini evlere vatandaşımızın ayağına götürmeye çalışıyoruz. O sevinç, o mutluluk bizleri ziyadesi ile mutlu ediyor. Her zaman vatandaşlarımızın yanındayız. Onlara bizzat ellerimizle yemeklerini teslim ediyoruz. Mahalle muhtarlarımızla yaptığımız planlama gereği ilçe merkezinde 300’e yakın eve yemek dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Erzak yardımları olsun, iftar yemeği yardımları olsun vatandaşlarımızın bize verdiği güzel hediyeler var. Bu hediyeleri vatandaşlarımızdan alıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırmış oluyoruz. Sosyal Vefa Destek ekiplerimiz 7/24 sahada. Bu yıl iftar çadırımız yok evlere servis var. Allah yardımlarınızı kabul eylesin inşallah" şeklinde konuştu.
Vatandaşlar da uygulamadan oldukça memnun. Evine yemek giden Ahmet Semerci “ Ben yalnız yaşıyorum. Şu an lokantalarda kapalı, çadır da kurulmuyor. Yemek yapmayı bilmiyorum. Sağ olsunlar belediyemizden talepte bulundum. Evime kadar sıcacık yemek geliyor. Allah razı olsun. Emek veren, destek veren kim varsa sağ olsunlar. Allah devletimize zeval vermesin.” Sözleri ile düşüncelerini dile getirdi.
İftar yemeği dağıtım ekibi de vatandaşların her gün duasını almanın mutluluk verici olduğunu, bütün yorgunluğu aldığını belirtti. Sadece iş olarak değil, hayır olarak, Ramazanın feyzi olarak da görmek gerekiyor bu işi şeklinde düşüncelerini belirttiler. (www.yenihabergazetesi.net)
 

Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans