ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

ÇELMAK TARIM MAKİNALARI JAPON PAZARINDA

Çelmak Tarım Makinalarının Temmuz 2019'da Japon tarım makinesi ithalatçıları ile yaptığı anlaşma meyvelerini vermeye başladı. 2019 yılında 2020 ihracat dönemi için yapılan
anlaşma çerçevesinde Pandeminin yeni normal sürecinde; ilk parti Balıkesir üretimi Çelmak Marka tarım makinesi ihracatına başlandı.

Balıkesir 10 Haziran 2020; Çelmak Tarım Makineleri Temmuz 2019 yılında 2020 ihracat dönemi için önemli Japon tarım makinesi ithalatçıları ile Balıkesir'de üretilen tarım makinelerinin Japon pazarına ihracatı ile ilgili anlaşmaya vardı.
Pandemi döneminde uluslararası lojistik ile ilgili yaşanan olumsuzlukların giderilmesinin ardından yüksek katma değerli tarım makineleri Japonya'ya sevk edilmeye başlandı.
Çelmak tarafından üretilen makinaların Japonya kalite kriterleri testlerinden olumlu bir şekilde geçmesinin ardından; Japon firma yetkililerinin onayı ile birlikte ihracat işlemleri başlatıldı.
Çelmak adına Grup Başkanı İsa Tamer Çelik bir açıklama yaptı. Çelik açıklamasında Japonya'ya Balıkesir'de üretimini yaptıkları tarım makinelerini ihraç etmenin büyük onurunu
yaşadığını söyledi.
İsa Tamer Çelik: “ Uzun süre görüşmelerimizi sürdürdüğümüz Japon firması ile geçen yıl anlaşmaya vardık. Prototip üretimlerine yaparak 2019 yılında test için Japonya'ya gönderdik.
Japon çiftçisinin Balıkesir üretimi tarım makinalarını kullanacak olması bizleri çok heyecanlandırmıştı. Bu hayalimiz gerçekleşti. Haziran ayı başı itibari ile ilk parti ihracat işlemlerimizi tamamladık.
Japon Çiftçisinin ürünlerimize gösterdiği ilgi ve beğeni ekibimizi gururlandırdı. Bu tür işbirlikleri ile Balıkesir'den firmaların anlaşmalarla yeni pazarlara girmesi en büyük dileğimizdir. İhracata odaklanan Balıkesir firmalarının birbirine destek olması ve işbirliği Balıkesir ihracatına da büyük katkı yapacaktır.” dedi. (www.yenihabergazetesi.net)

Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans