ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

Üretici Borç Sarhoşu yapıldı

''Tarıma Destek diye diye ülkedeki  ithalatçı da, üretici de Borç Sarhoşu yapıldı'' diyen Balıkesir Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat,hububat hasat zamanı , yazlık ekimlerin , silajlık mısır ekimlerinin ve  sebze ekimlerinin başladığı bir zamanda , hangi akıl ve mantıkla yapıldığına dikkat çekti.

'Mazota 32 krş ( 320 TL ) zam yapılıyor. Meraya çıkan Büyük Baş hayvandan 10 TL Küçükbaş hayvandan 2,25 TL otlakiye parası alınıyor. Mera hayvancılığının teşvik edilerek maliyetlerin düşürülmesi yerine meraya çıkan hayvanlardan otlakıye parası alınmasını izah etmek çok zor' olduğunu belirten Sözat sözlerine şöyle devam etti.

''Türkiye ‘ de islah edilmiş mera çok , çok azdır. Hemen hemen hepsi tabi meradır. İslah edilip kullanıma açmak yerine meraya çıkandan para almak çok yanlıştır. Para alınacaksa bile çok sembolik bir fiyat olmalıdır. Ayrıca ; Avrupa ‘ da , tarımda kullanılan mazot ‘ a farklı fiyat yani düşük fiyat uygulaması ile maliyetler düşürülürken Türkiye ‘ de aksine zam yapılarak pahalandırılması yanlışlığın ötesinde ülkemiz ekonomisine de büyük darbe vuracaktır.Zira ; üretici bu pahalı girdilerle üretim yapamayacağı için tarlalar ekilmeyecek , ahırlar boş kalacaktır.
Sonuç ; Türkiye ithalatçı bir ülke konumundan çıkamayacaktır.  Bu ayıp çiftçilerin değil , idare edenlerindir.'' (www.yenihabergazetesi.net)   


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans