ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

12.İSMAİL AKÇAY KOŞUSU YAPILDI

Balıkesir'de efsane atlet İsmail Akçay adına  bu yıl 12'nci kez düzenlenen 12.5 km'ik yol koşusu koronavirüs salgınına rağmen büyük ilgi gördü. Kadınlarda Etiyopyalı Shewarge Amare , erkeklerde Fas asıllı İspanyol atlet Adel Mecheal kazandı. 



Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) ve Altıeylül Belediyesi'nin birlikte düzenlediği  12. İsmail Akçay Koşusu bugün 413  atletin katılımıyla gerçekleştirildi. Koronavirüs nedeniyle sıkı önlemler altında yapılan yarışta atletler yarışın ilk 100 metresini maske ile koştu.

Atletizmin ünlü isimleri Mehmet Terzi ve Halil Akkaş Akçay'ı bu önemli günde yalnız bırakmadı.

AKÇAY'DAN SPOR VE SPORCU VURGUSU 

Efsane maratoncu İsmail Akçay, sporun artık bir ülkenin en önemli  propaganda aracı  haline geldiğini söyledi.
Adına bu yıl 12. kez duzenlenen yol yarışı ile bir kez daha onurlandırılan 78 yaşındaki Akçay, “Ünlü bir sporcuyu herkes tanır, o da  ülkesinin reklamını yapar. Bugün de Balıkesir'in adı bir kez daha duyuluyor. Herkes  Messi'yi, Ronaldo'yu, Usain  Bold'u tanır, Messi'nin Arjantinli, Ronaldo'nun Portekizli, Bold'un Jamaikalı olduğunu bilir ama örneğin Jamaika'nın  devlet başkanını sorsan kimse tanımaz” dedi.

Kadınlarda Etiyopyalı Shewarge Amare 44:06 ile birinciliği alırken, milli atletlerden Fatma Demir 44:43 ile ikinci, Derya Kunur da 46:12 ile üçüncü oldu. Emine Hatun Tuna Mechaal ise dördüncülüğü elde etti.

Mücadeleyi erkeklerde eski Avrupa Kros şampiyonu milli atlet Emine Hatun Tuna'nın eşi olan Fas kökenli İspanyol atlet Adel Mechaal 38:41'lik derecesiyle kazanırken, Getaye Gelaw 38:50 ile ikinci, Sezgin Ataç da 39:04 ile üçüncü oldu. Mücadelede beş atlet 40 dakikanın altında finiş gördü.

Pandemi nedeniyle bu yıl yarışlara fazla katılım beklemediğini belirten Akçay ” Üstelik bazı yaş grupları yine virüs nedeniyle yarıştan çıkarıldı. Buna karşın beklenenin de üstünde sporcu Balıkesir'e geldi.  Hepsine teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum” diye konuştu.
Dereceye giren sporculara ödüllerini Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı ve İsmail Akçay'ın yanı sıra AK Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, CHP Milletvekili Fikret Şahin, AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran,  Altıeylül Kaymakamı Oktay Kaya, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu sundu. (www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans