ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

REKABET BİZİ GELECEĞE TAŞIMAYA YETMEYEBİLİR

BASİAD Başkanı Abdullah Bekki, “denetimin” önemine değinerek konu ile ilgili çeşitli değerlendirmelerde bulundu.
Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği 12 Ekim 2020 günü yaptığı toplantıda gündemine “DENETİM” konusunu aldı. Konuyla ilgili olarak konuşan 
Başkan Abdullah Bekki: “Hukuk firmaları artık mahkeme öncesi araştırmalara yardımcı olmak için çok sayıda yasayı ve emsali taramak için algoritmaları kullanıyor. Bu algoritmalar davaların nasıl sonuçlanacağını deneyimli avukatlardan çok daha yüksek oranda doğru biliyor. Rekabetin bu kadar hızlı
değiştiği bir çağda bizi bugüne taşıyan şeyler geleceğe taşımaya yetmeyebilir. Bizim bugünü yaşayıp yarına hazır olmamız gerekiyor.
Tüm operasyonlarımızın ve iş yapış biçimlerimizin değişeceği bir dünyada iç denetim fonksiyonu da aynı kalmayacak. Büyük veriyi çok hızlı sürede işleyen algoritmalar denetçilerin veri toplamak ve bu veriyi analiz etmek için harcadığı süreyi önemli ölçüde azaltacak. Veri analitiklerinin gücü sadece denetimin
verimliliğini artırmakla kalmayacak, denetimin güvenirliğini de artıracak.
Eğer iç denetimden, en eski anlamıyla sadece usulsüzlük denetimi yapan klasik müfettişliği anlıyorsak, bu fonksiyonu yerine getirmek için ihtiyaç duyduğumuz insan gücü giderek azalacak. Ancak bu durum şirketlerde iç denetimin öneminin azaldığı anlamına gelmiyor. İç denetim, yakın geçmişte yaşanan büyük usulsüzlüklerin neticesinde bir finansal denetim görevi ile başlamakla birlikte, zaman içerisinde bu rolü değişti.
İç Denetim Enstitüsü'nün yaptığı bir araştırma iç denetim departmanlarının % 92'sinin büyük verilerle ilgili riskleri anladığını, ancak % 26'sının hala büyük verileri denetlemediklerini gösteriyor. Benzer bir sonuç siber güvenlik riskleri konusunda da görülüyor.


Bu risklerin farkındayız, ancak bu risklere karşı önlemleri yeterince alabilmiş değiliz.

Gerekli tedbirlerin alınması için iç denetim birimlerinin hem insan kaynağından, hem de teknolojiden daha iyi faydalanarak yönetim ve denetim kurullarını riskler konusunda zamanında uyarması çok önemli.
Bugün, işlerin dönüştüğü hızda ve yönde iş gücü becerilerini de dönüştürmemiz gerekiyor. Bu anlamda iç denetim mesleğini icra edenlerin sahip olması gereken beceri setleri de giderek çeşitlenecektir.” dedi.(www.yenihabergazetesi.net)

Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans