ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

OBİDEV'DEN ÖNEMLİ İMZA

2020 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında, Otizmli Bireyleri Destekleme Vakfı (OBİDEV) tarafından sunulan ve desteklenmeye hak kazanan “Ürettiğim İçin Mutluyum” isimli proje için imza törenini Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Balıkesir hizmet binasında; GMKA Genel Sekreteri Hasan İskender, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Ahmet İnan, Otizmli Bireyleri Destekleme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Tabanlı katılımları ile gerçekleştirildi.

Proje İle; Örgün eğitimin dışında kalan 27 yaş üzeri öğretilebilir düzeyde Zihin Yetersizliği Olan Bireyler (ZYOB) ve Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB) tanılı bireylerin, aktif işgücü piyasasına dâhil etmek ve toplumsal yaşama dâhil olmaları sağlamak amaçlanıyor.

Oluşturulacak merkez, Karesi ilçesi Üçpınar İlkokulu

Balıkesir ili Karesi ilçesi Üçpınar ilkokul binasının değerlendirilmesi ile oluşturulacak merkezde, bireylerin becerilerine yönelik; yiyecek-içecek hizmetleri, seramik, el sanatları, grafik tasarım, giyim, spor ve müzik eğitimleri verilmesi hedefleniyor.
Verilen eğitimler sonrası bu bireyler mesleki beceri kazanması öngörülmektedir. Özel Gereksinimli Birey (ÖGB) aileleri de bu süreçte gerekli eğitimleri alarak daha bilinçli birer ebeveyn rolü üstlenecekler. Yine merkezde eğitim verecek eğitmenlere de konusunda uzmanlar tarafından eğitici eğitimleri verilecek. Aynı zamanda bu merkezde yer alacak hizmet sektörü uygulamalarıyla da bu bireylerin istihdamları sağlanacak.
Kurulacak merkezde oluşturulacak model sayesinde kesintisiz eğitim sistemiyle ülke çapında örnek teşkil edecek proje ile engelli bireylere hizmet etmesi planlanmakta ve bu bireylerin geleceklerine daha umutlu bir şekilde hazırlanmasına olanak sağlayacak. (www.yenihabergazetesi.net)

Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans