ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

BİGADİÇ GÜNEŞ ENERJİSİYLE AYDINLANACAK

Bigadiç Belediyesi GES Projesi yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı hususunda , bugün itibariyle enerji üretimine başladı.

Bigadiç  Kaymakamı Mehmet Halis Aydın, Kaymakam Yardımcısı Hüseyin Çamkerten, Belediye Başkanı İsmail Avcu, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Bulut Doğan, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Tezcan Koç,Başkan Yardımcısı Süleyman Saran, Belediye Meclis Üyeleri İsmail Akgün ve Hüseyin Zorlu, AK Parti İlçe Başkanı Neşet Akbıyık,Kadın Kolları Başkanı Esra Bayraktar Önder, Gençlik Kolları Başkanı Raşit Macan,Mahalle Muhtarları ve Daire Müdürlerinin katılımıyla Bigadiç Belediyesi GES Projesi açılış töreni gerçekleştirildi.


1000 kWp kurulu güce sahip olan santral, 3 bin 780 adet panel ve 10 adet çeviriciden oluşan Bigadiç GES tesisinin yıllık yaklaşık 1 milyon Watt enerji üretmesi bekleniyor. Bu verilere ulaşıldığı takdirde yaklaşık 1 milyon ile 1 milyon 500 bin TL/yıl gelir elde edilmesi öngörülüyor.

Törende açılış konuşması yapan Başkan Avcu şunları söyledi:

''Biz günde 4 saat 6 saat elektriklerin kesildiği günlerden buralara geldik, bugün ise kendi elektriğimizi kendi enerjimizi üretir hale geldik, bundan sonraki yatırımlarımızı da kendi enerjimizi kullanarak masrafsız yapacağız, sevgili hemşehrilerim;artık bundan sonra işimiz daha kolay olacak buradan akacak kaynağı da ilçemizin yatırımlarında kullanacağız, burada emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum.'' (www.yenihabergazetesi.net)

Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans