ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

‘VATANDAŞI DESTEKSİZ BIRAKMANIZ YETMEDİ, ZAMLARLA BEZDİRİYORSUNUZ’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; doğalgazın yılbaşından bu yana konutlarda yüzde 1 oranında beşinci kez, elektrik fiyatlarını etkileyen santrallerin tarifesinin ise yüzde 12 oranında zamlandığına dikkat çekti. CHP'li Akın; “Hiçbir gelir desteği verilmeden evlerine kapanmak zorunda kalan vatandaşımızın fatura yükünü hafifletmek yerine doğalgaza yılbaşından bu yana beşinci kez zam yapıldı. Tam kapanma vatandaş için tam eziyete döndü. Santrallerin tarifesine yapılan yüzde 12 oranındaki zam ise elektrikte yeni zamların ipucunu verdi. Tam kapanmada boş yol ve köprülere tam garanti; cebi boş olan vatandaşımıza ise zamlar reva görüldü” değerlendirmesinde bulundu.

BOTAŞ, doğalgazda konut ve sanayi tarifelerinde yüzde 1, elektrik üretim amaçlı santrallerin tarifesinde ise yüzde 12 zam yaptı. Buna göre, BOTAŞın konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine uyguladığı satış fiyatı, 1000 metreküp doğal gaz için bin 315 lira 500 kuruş, sanayi abonelerine uyguladığı fiyat ise bin 471 lira 414 kuruş olarak belirlendi. Elektrik üretim amaçlı santrallerinin tarifesinde ise 1000 metreküp doğal gaz için uygulanan fiyat yüzde 12 artışla bin 631 lira 667 kuruş oldu.

CHP Enerji ve Altyapıdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; 1 Mayıs'tan itibaren geçerli olan konutlardaki yüzde 1, elektrik santrallerinde ise yüzde 12 oranındaki zamlarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. CHP'li Ahmet Akın; şunları dile getirdi:

YILBAŞINDAN BU YANA 5. KEZ ZAMLANDI

Karadeniz'de bulunan doğalgaz müjdesinin faturalarına yansımasını bekleyen vatandaşımız artık her ay art arda yapılan zamlar nedeniyle indirim beklemeyi bıraktı. Vatandaş en azından her ay otomatiğe bağlanan zamların yapılmamasını istiyor. Vatandaşımız zaten her ay daha da kötüye giden ekonomi ve enflasyon nedeniyle gelir kaybına uğramaya devam ederken; bir de her ay yapılan zamların altında daha da eziliyor.

DOĞALGAZA HER AY, EMEKLİYE 3 YILDA BİR

Yılbaşından bu yana doğalgaza 1 Ocak'ta, 1 Şubat'ta, 1 Mart'ta, 1 Nisan'da ve son olarak 1 Mayıs'ta yüzde 1 oranında peş peşe zamlar yapıldı. 2018'den bu yana emeklilerimizin ikramiyelerine ise yalnızca 100 lira oranında artış yapıldı. Başka bir deyişle iktidar doğalgaz gibi temel bir ihtiyaca her ay zam yaparken; 2018 yılından bu yana partimizin önerisi kopyalanarak verilen emekli ikramiyesi ise 3 yılda ilk kez arttı.

TAM KAPANMADA VATANDAŞA DESTEK YERİNE ZAM

Öte yandan tam kapanma döneminde hiçbir destek verilmeyen vatandaşlarımıza hiç olmazsa fatura yüklerinin hafifletilmesi beklenirken yeni zamlar yapılması tercih edildi. Ekonomik buhran nedeniyle geliri her gün azalan ve işsiz kalan vatandaşlarımız yerine iktidar, tam kapanma döneminde boş kalacak köprü ve yolların garantisini ödemeyecek. Doğalgaz zammı vatandaşın boş cebini daha da zorlayacak.

ZAM ELEKTRİK FATURALARINA YANSIYABİLİR

Elektrik üretimi yapan santrallerin tarifesine yapılan yüzde 12 oranındaki zam ise doğrudan elektrik fiyatlarını da etkileyecek. Doğalgazdan elektrik üreten santrallerin bu maliyet artışını kısa bir süre içerisinde elektrik faturalarına zam olarak yansıması ihtimali bulunuyor. İktidara çağrımız hiç olmazsa zaten yüksek olan elektrik faturalarına yeni zamlar yapılmaması. Vatandaş zaten tam kapanmada tam açlıkla boğuşurken; bir de tam gaz zamlarla daha da ezilmesin.
(www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans