ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

''AKP HALKIMIZIN SORUNLARINDAN HABERSİZ''

CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, ''AKP İl Başkanı Ekrem Başaran geçtiğimiz günlerde esnafımızın yaşamış olduğu sıkıntıları dile getirdiğimiz basın açıklamasının üzerinden bizi halkı yanıltmakla ve iftira üzerinden algı yaratmakla suçlamış. Kendisinin yapmış olduğu bu açıklama, halkımızdan, esnafımızdan, sokaktaki vatandaşımızdan ne kadar uzak olduğunu açık ve net bir şekilde ortaya koymuştur. AKP siyasetçilerinin halkın sorunlarından habersiz olduğu ortadadır. AKP İl Başkanı'nın sokağa çıkarak; halkımızı ve esnafımızı dinlemesini, yalnız bırakılan esnafımızın yaşamış olduğu sorunları kendi gözleriyle görmesini temenni ediyorum. AKP iktidarı, göstermelik destekler ile kendilerini rahatlatmış olabilirler ama sokağa çıkarlarsa, esnafın hiçbir sorununa çözüm olamadıklarını, hatta tutarsız ve mesnetsiz uygulamalar ile sorunlarına sorun kattıkları göreceklerdir.''dedi.

AKP İL BAŞKANI İSYAN EDEN ESNAFI NERDEYSE SUÇLU İLAN ETTİ

CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı sözlerine şöyle devam etti:
''Sındırgı ilçemizde tamircilik yapan bir ustanın yaşadığı sıkıntıları dile getirdiği kamera kayıtlarına yansıyan isyanını basın açıklaması ile paylaşmamız üzerine; özrü kabahatinden beter bir açıklama ile isyan eden vatandaşın çığlığına kulak vermek yerine onu suçlayan, suç kayıtlarını ifşa ederek vatandaşımızın isyanını görmezden gelip açlıkla mücadele eden bu kişiyi neredeyse suçlu ilan etmiştir. Sayın Başaran, Genel Başkanı gibi halkımızın yaşamış olduğu sıkıntıyı görmezden gelip yaptıklarının sorumluluğunu almaktan kaçınmayı tercih etmiştir.

YANDAŞA DESTEK ÇOK, VATANDAŞA YOK !

Tam kapanma kararıyla kapatılan işyerleri ve çalışan personelleri bir yılı geçen süreden beri yaşamış oldukları ekonomik krizin üstüne, kapama kararı ile artık açlıkla karşı karşıya kalmıştır. Bizim yapmış olduğumuz çağrılara kulaklarını tıkayarak, "ekonomik anlamda desteklenmek koşuluyla işyerleri kapatılan ve geliri düşen her vatandaşımızın, kapanma kararından etkilenmeyecek şekilde devletimiz tarafından desteklenerek tam kapanma olmalı" talebimizi duymadıklarını veya duymazdan geldiklerini görüyoruz.

Gerçekleri görmekten kaçan AKP İl Başkanı sayın Başaran'a sokağa çıkarak halkımızı, esnafımızı dinlemesini ve ülkemizin gerçekleri ile  yüzleşmesini tavsiye ediyorum. AKP hükümeti göstermelik, sınırlı sayıda kişinin yararlanabildiği ve hiçbir sorunu çözmeyen, sadece yardım yapmış olmak için yapılmış gibi görünen desteklerle halkımızı kandırabileceklerini sanıyorlar, yanıldıklarını bir defa daha vurgulamak isterim.

İstanbul havaalanı için yandaş müteahhitin 2020 yılı kira bedeli affedildi, 2021-2022 yıllarına ait kira bedellerinde %50 indirim yapıldı, ertelenen ödemeler ile 20 milyar liranın üzerinde kıyak sağlandı. Otoyol işletmelerine garanti ödemelerle 10 milyar lira, Şehir hastanelerine 17 milyar lira, Elektrik şirketlerine 3 milyar lira, Elektrik dağıtım şirketlerine 2 Milyar lira, Katarlı Digitürk şirketine 900 milyon lira olmak üzere, yandaşa yaklaşık 55 Milyar lira kıyak sağlandı. Buna karşılık esnafımıza verilen destek rakamlarına baktığımızda Gelir Kaybı Desteği, Ciro Kaybı Desteği, Kira Desteği adıyla esnafımıza yaklaşık 4 milyar lira destek verilebildi. Yapılan bütün bu yardımlar, yandaş müteahhitlere yapılan desteğin %10'u bile olmamıştır. Sokaktaki esnafımız da, işsiz kalan emekçilerimizin de, emeklimiz de, çiftçimiz de, atanmayan öğretmenlerimiz ve sağlık mensuplarımıza da hakkını helal etmiyor, etmeyecek.

CANINA KIYAN ESNAFLARIMIZ HAKKINI HELAL EDECEK Mİ ?

AKP zihniyetinin bizim taleplerimizi anlamasını beklemiyoruz ama ortada bir gerçek var ki bunu herkes görebilir; devletin kaynaklarının yandaşlara kullanılması... Biz devletin kaynaklarının bu yandaşlara değil vatandaşa kullanılmasını talep ediyoruz. Çünkü devlet, devleti yönetenlerin çiftliği, o kaynaklar da onların babasının malı değildir; bizim, yani halkındır, söz hakkı halktadır ve halk, günü geldiğinde bunun hesabını soracaktır.

Bugün iş yerini kapanan esnafımız birikmiş borçlarını mı ödesin yoksa evinde ekmek bekleyen çocuklarının ihtiyaçlarını mı karşılasın? Sayın Başaran çıkıp bunu halkımıza açıklarsa seviniriz. Bugün halkımız borçlarını ödeyemediği için intihar ediyor çünkü artık halk umudunu yitirmiş ve çaresiz durumda; eş, dost, akraba desteği ile hayatta kalmaya çalışıyor. Artık bu isyanı duymak, AKP İl Başkanı olarak çıkıp halkımızdan özür dilemek, bunca yıl ülkemizin kaynaklarını nasıl ziyan ettiğinizi, o yüzden bu sıkıntıları yaşamak zorunda bıraktığınızı açıklamak zorundasınız. Tabi ki gerçekten halkın yanında iseniz...'' (www.yenihabergazetesi.net)



Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans