ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

“Yaşamınızda yeteneğiniz ile tutkunuzu birleştirin”

Bandırma Belediyesi'nin düzenlediği “3. Kitap Günleri”ne, Everest Dağı'na tırmanan ilk Türk, AKUT'un kurucusu ve onursal başkanı Nasuh Mahruki de katıldı.

Mahruki, cumhuriyet alanında yaptığı söyleşide, 20 yaşındayken, üniversite öğrencisiyken dağcılık sporuyla tanıştığını, başta Everest olmak üzere dünyanın çok sayıdaki yüksek dağına tırmandığını belirterek, şunları söyledi:

“Doğaya ve hayvanlara karşı çocukluğumdan beri düşkünüm. Yaşamım boyunca doğa sporlarına yöneldim. 24 yaşındayken, ‘Bir Dağcının Güncesi', 27 yaşındayken ‘Everest'te İlk Türk', 28 yaşındayken ‘Bir Hayalin Peşinde', 29 yaşındayken ‘Asya Yolları, Himalayalar ve Ötesi' kitaplarım yayınlandı. Yaşamım boyunca hep yüreğimin götürdüğü yere gittim. İnsan, yaşamında yeteneği ve tutkusunu birleştirmeli. Yaptıkları işi sevenler ya da sevdikleri işi yapanlar, kendilerini sürekli geliştirirler. Tabii ki insanın kendini geliştirmesinde laik ve çağdaş eğitimin önemi büyüktür. Ama ne yazık ki bugün ülkemizde eğitim-öğretim yerlerde sürünüyor. Çocuklarımız, okuduklarını bile anlamıyorlar. İmam Hatip Okullarına yönlendiriliyorlar.”

17 AĞUSTOS DEPREMİNİ FIRSATA ÇEVİREMEDİK

17 Ağustos 1999 yaşanan Körfez Depremi'nde 18 bin kişinin öldüğünü, yüzlerce binanın yıkıldığını belirten Mahruki, “Bu depremi bir fırsata çevirmemiz, zihin haritası devrimi yapmamız gerekirdi. Ancak bu depremden gerekli dersleri çıkaramadık. Halen depreme dayanıklı, sağlam binalar yapamıyoruz. Bu nedenle de, halen depremlerde yaşanan mucizeler sonucu kurtulan bebeklerle, küçük çocuklarla mutu oluyoruz” dedi.

Söyleşisinin ardından Belediye Başkanı Tolga Tosun, Nasuh Mahruki'ye, Bandırmalı kadınların el işleriyle yaptıkları Bandırma'nın simgesel binalarını gösteren bir plâketi günün anısına armağan etti.

Mahruki, daha sonra kitaplarını imzaladı. (ÖNDER BALIKÇI/www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans