ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

''EKONOMİ DÜZELTİLDİ DENİLİYOR...
HAL BÖYLEYSE NEDEN SATILIYOR''

CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın, Karesi ilçesinin büyümekte olduğu ve buna paralel yeni gereksinmelerin ortaya çıktığı, 1. Derece Deprem Kuşağında olan Karesi ilçesinin Acil Toplanma Alanlarının parçalı ve yetersiz büyüklükte olduğu, Kreş, Anaokulu, Sığınma Evi vb. sosyal alt yapı yetersizliklerini ve tüm belediyelerde ağırlıklı gündemi oluşturan Kamu Mülkiyetindeki arsaların satışlarından duyulan rahatsızlıkları dile getirdi.

Salı günü yapılan Karesi Belediyesi Meclis toplantısında “13 adet Taşınmaz Satış/Kiralama Yetkisi Verilmesi” için gündemin 7. Maddesinin görüşmelerinde Cumhuriyet Halk Partisi grubu adına söz alan Meclis Üyesi Savaş Yılmaz tarafından dile getirilen değerlendirmeyi de belirterek sözlerine devam etti.

CHP Karesi Belediye Meclis Üyesi Savaş Yılmaz'ın değerlendirme şöyle:

ŞEHİR BÜYÜRKEN İLERİDE SIKIŞMA OLACAK

''Büyüyen ve gelişen ilçemizde, Kreş, Anaokulu, Sığınma Evi vb. sosyal alt yapı gereksinimleri ile Afet sırasında Acil Toplanma Alanlarının kentimize yaraşır bir şekilde gerçekleştirilmesi için yapılması gerekecek kamulaştırma giderlerinin yüksek olması nedeni ile Kamulaştırmaların Belediyemiz Bütçesinde önemli bir yer tuttuğu, bu nedenle de öncelikle Kamu elinde olan alanların değerlendirilmesi ve/veya kamulaştırma süreçlerinde değerlendirilmek üzere rezerv alan olarak kullanılması gerektiğinden hareketle;

Karesi'de yine bir satış kararı var, satışlar kırsal diyemeyeceğimiz Üçpınar ve Merkez bölgede Maltepe ve Toygar Mahallelerinde

Karesi büyüyor, nüfus artıyor, alanlar genişliyor ve yeni yaşam alanları oluşuyor.

Belediyenin temel işlevi burada yeni yaşam alanlarına hizmet vermek mi? Yoksa satarak veya kat karşılığı anlaşmalar ile emlakçılık yapmak mı?

Bizden sonrasını hiç düşünmeden, dönem dönem ya satıyoruz ya da kat karşılığı daire, villa…

Şehir büyürken ilerleyen zamanlarda sıkışmalar olacağı belli iken neden sosyal donatı alanları, halkın refah seviyesi ve yaşam kalitesini arttıracak planlar yapmıyoruz?

Şehrin alanlarını gelir kapısı gözüyle görmekten vazgeçilmelidir. Bütçe iyiye gidiyor deniliyor, ekonomi düzeltildi deniliyor… Hal böyle ise neden satıyoruz.

Bir diğer konuda yap işlet devret ile Gökçeyazı ve Bakacak bölgesinde bulunan arazilerin verilmesi için yetki isteniyor. Şartlar ne, hangi koşullarda olacak, ne çıkar sağlayacağız belirtilmeden yetki kararına evet verebilmemiz mümkün değildir.

İMAR DURUMUNUN DEĞİŞTİRİLMESİ KAMU ZARARINA NEDEN OLACAK

Yürürlükte ki Uygulama İmar Planına göre Üçpınar Mahallemizde satılmak istenilen 8 adet taşınmazlardan bir tanesi Park, bir tanesi Dini Tesis Alanı bir tanesi Spor Alanı ve diğer bir tanesi ise Sağlık Tesisi Alanı olarak işlidir. Satıştan sonra İmar Durumlarının değiştirilmesi halinde “Kamu Zararına” neden olacaktır.

2 Haziran 2021 Çarşamba günü Karesi Meclisinde “İlçemiz Yenimahalle Mahallesi ve Üçpınar Mahallesi sınırları içinde 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planlarının Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nca 01.05.2022 tarihine kadar yaptırılmasına ve 14.06.2014 tarih ve 29030 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği'nin 21. Maddesinin 2. Bendine göre meclisinde onaylanması yönünde 5216 Sayılı Kanunun 27. Maddesi çerçevesinde Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi'ne yetki verilmesine mevcudun oybirliği ile karar verildi.” Şeklinde alınan karar gereği bu parsellerin listeden çıkartılarak gündemin değerlendirilmesi talep ediyoruz.

Bu talebimize karşın gündem mevcut hali ile oylamaya konulmuş ve yapılan oylama sonucunda CHP, İYİ Parti, Gelecek Partisi ile Bağımsız Meclis üyelerinin RED oyuna karşı oylama 12 Red, 12 Kabul olarak gerçekleşmiş ve Belediye Kanunun 22. Maddesi “Başkanın bulunduğu taraf çoğunluk kabul edilir.” Hükmü gereği kabul edilerek Belediye Encümenine yetki verilmiştir.

Tüm Meclis Üyelerimize teşekkür eder, Kentimiz için Belediye hizmetlerinin takipçisi olacağımızı, Halkımızın talep ve sorunlarını Meclise gündemine taşıyarak çözüm üretilmesine katkı sunacağımızı değerli kamuoyunun bilgisine sunarız. '' (www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans