ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

Hadrianus Tapınağı’nın bile minyatürü var

Bandırma'da, Ömerli Mahallesi girişinde yer alan “Hatti Heykel Atölyesi” yıllardır milyonlarca heykel, minyatür ve imitasyon üretti.

Atölyenin sahibi Bayram Demirhan, 1952 yılında Gaziantep'te doğduğunu, topoğraf eğitimi gördüğünü, ancak çok küçük yaşlardan beri heykele merak sardığını belirterek, şunları söyledi:

“O dönemlerde taş kırımları yaparak, heykel konusunda kendimi geliştirdim. Yaklaşık 35 yıl önce Bandırma'da, halen Avrupa'nın en büyüğü olan bu atölyeyi kurdum. Aslında bu yeri ‘Heykel Okulu' olarak düşünmüştüm ama bu konuda meraklıların olmaması nedeniyle gerçekleştiremedim. Ancak yıllardır, çeşitli müzelerdeki heykellerin minyatür ve imitasyonlarını yaptım. Bunları heykele meraklı vatandaşların yanı sıra ülkemizdeki 59 müze de satın aldı. O dönemlerde atölyemde 38 kişi çalışıyordu. Ancak son yıllarda müzelerin satın almalarına yasak gelmesi nedeniyle işlerimiz durgunlaştı. Birlikte çalıştığım arkadaşların sayısı da 2-3'e kadar düştü.”

Atölyesinde ülkemizin her yerine ait eserlerin heykel, minyatür ve imitasyonlarının yanı sıra hayvan heykelleri de bulunduğunu belirten Demirhan, “Bandırma, ne yazık ki heykel sanatına önem vermiyor” dedi.

Bandırma'daki atölyesinde Erdek sınırları içindeki Kyzikos antik kentine ait Hadrianus Tapınağı'nın imitasyonu da bulunan Bayram Demirhan, “Ne yazık ki, Erdek de bu imitasyona ilgisi kaldı. Oysa bu imitasyon, turistlerin çok ilgisini çeker” diye konuştu.

Demirhan, atölyesinde bugüne kadar en çok “Meryem Ana” heykeli ve imitasyonunun satıldığını sözlerine ekledi. (ÖNDER BALIKÇI/www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans