ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

ALTINOVA SAHİLİNDE DENİZE SIFIR REZİDANS

Haber.C.Saffet YILMAZ

Ayvalık/Altınova sahilinde, Ayvalık Belediyesi'nin 15 Ekim tarihine kadar süren inşaat yasağı kararına rağmen,denize 10-15 metre mesafeye dek yaklaşan 20 metre yüksekliğindeki 5 katlı rezinans inşaatı Altınova halkı ve çevrecilerin itirazlarına karşın yükselmeye devam ediyor.

Her ne kadar ilgililerin “Turıstik otel yapıyoruz” iddiaları yanında bazı Avrupa ülkeleri ve özellikle Katar'da satılık 1+1,2+1,3+1 rezidans daireler olarak reklamlarının yayınlanıyor olması kafalarda soru işaretine neden oldu.Edinilen bilgilere göre,28 Nisan 2022 tarihinde Ayvalık Belediyesi tarafından inşaat ruksatı verilen yapıya karşı yakın çevresinde ikamet eden yazlık sahiplerinin oluşturdukları Altınova Koruma Girişimi, bu garip inşaatın durdurulması ve iptal edilmesi için Ayvalık Belediyesi ve Kaymakamlığı ile yaptıkları görüşmelerde şu ana dek henüz bir sonuç alabilmiş değiller.Geçtiğimiz hafta İtirazlarını dile getirmek için Ayvalık Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yapmak isyeyen Altınova Koruma girişimi'nin açıklaması bir gurup Ülkü Ocağı üyelerince engellendi.Seslerini duyurmakta güçlüklerle karşılaşan Altıova Koruma Girişimi 14 Eylül Çarşamba günü Altınova da pazar yeri önünde kitlesel bir basın açıklaması yaparak serzenişlerini ve taleplerini dile getirdiler.Basın açılamasını okuyan girişimcilerden Gülümser AYHAN;Ayvalık Belediyesi Encümeninin 15 Ekim 2022 tarihine kadar durdurma kararı aldığı ancak Encümen kararının ihlal edildiği, Altınova'nın  Uzungöl Mevkii Polisler Sitesi önündeki kumsalda başlayan 5 katlı 5 blok rezidans inşaatının derhal ve tamamen durdurulmasını istedi.”Önü deniz, yanı Uzungöl ve gerisinde tarım arazileri olan bölgede bir doğa katliamı yaşanıyor!” diyen Gülümser Ayhan konuşmasını şöyle sürdürdü:



“ALTINOVA KUMSALI RANTA TESLİM EDİLEMEZ”

“ Ayvalık Altınova kumsalını çok katlı inşaat  rantına teslim ederek nefesimizi kesemez, denizimizi, gölümüzü, rüzgarızımızı, kumsalımızı zaptedemezsiniz! Kumsallar, sahiller halka ait kamusal alanlardır!  Rant uğruna kendi topraklarımızı, doğal güzelliklerimizi mahvedenlere karşı herkesi bugün 10.000 imzacıya ulaştığımız kampanyamıza katılmaya davet ediyoruz! Bu bir çevre katliamıdır!  Böylesine bir beton yığını bölgesel ısınmayı arttıracak, hava akımını kesecek, rüzgarların esişini engelleyerek bölgede yaşayan insanların, hayvanların, bitki örtüsünün ve tarım arazilerinin yaşamını büyük tehlike altına atacaktır. Bu ve  benzeri projelerden dolayı Ayvalık Altınova kıyılarının tamamı tehlike altındadır. Altınova Koruma Girişimi olarak bu duruma HAYIR diyoruz.Betonlaşma bir gelişme değildir! Aşırı ısınmaya sebep olur. Rüzgarların esişini olumsuz yönde etkileyerek bitki örtüsüne zarar verir.Betonlaşma doğal kaynaklarımıza zarar verir. Şu kaynaklarımızı kirletir ve azaltır.Betonlaşma çevreye, geleceğimize yapılan çok büyük bir haksızlıktır.  Küresel ısınma sebebiyle büyük afetler yaşadığımız bu dönemde bu ve benzeri projeler hepimizi, geleceğimizi tehlikeye atmaktadır.


“AYVALIK BELEDİYESİ GÖREVE”

Talebimiz; Kumsalda süren vicdansız inşaat projesinin ruhsatını derhal iptal edecek ve durduracak yetkiye sahip tek kurum olan Ayvalık Belediyesinin derhal harekete geçerek bu çok katlı rant projesine "HAYIR" ve "DUR demesidir. Bir an önce alana yığılmış beton, demir vs kaldırılarak alanın halkımız için rekreasyon alanı olarak düzenlenmesi, ağaçlandırılması ve yine en iyisini hak eden halkımız için tüm ülkemize örnek olacak modern, sağlıklı plaj tesisleriyle donatılması için tüm halkımızdan, kurumlardan her türlü mücadelemize Altınova Koruma Girişimi olarak destek bekliyoruz”

Edindiğimiz bilgilere göre, eski başbakan ve Cumhurbaşkanlarından Süleymsn Demirel'in koruma polislerinden olan Şükrü Çukurlu isimli şahsın sahilde bulunan Polis sandığı binası.arazisinden aldığı 5 dönümlük arsa daha önce Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca turistik alan olarak tescillenmiş.


KAZILARDA KİMYASAL KULLANILDIĞI İDDİASI

Altınova Koruma Girişimi sözcüsü Ayşe Kural; "Kıyılar Halkındır! 5 katlı 5 beton blok istemiyoruz!" başlıklı devam eden ıslak imza ve “change.org” imza kampanyasının 10.000 imzacıya yaklaştığını ve dava açılana kadar kampanyaların devam edeceğini söyledi.Nisan ayında başlayan temel kazısı ve beton atılması sırasında tahliye edilen suyun kumsala gömülü borularrl ile denize deşarj edildiği ve temel betonunun dönması için ilave edilen kimyasal nedeni ile deniz suyunda keskin bir koku oluştuğu,hatta koli basili söylentilerinin dahi dile getirildiği iddiaları girişimcilerce ifade edilmektedir.

İMZA KAMPANYASI 10.000'İ AŞTI

Çarşamba günü Altınova Mahallesinde koruma girişiminin gerçekleştirdiği basın açıklaması sırasında kurulan imza standına halkın ilgisi oldukça yoğundu.Şimdiye dek On Bin imzayı aştıklarını ifade eden girişim sözcüsü Ayşe Kural İnşaatın durdurulması ve tamamen yasaklanması için çok yakında mahkemeye dava açacaklarını ve imza kampanyasının da o güne kadar süreceğini dile getirdi.Yapılan basın açıklaması sırasında toplanan kitle sık sık; “Kıyılar halkındır.halkın kalacak”- “Sahiller izimdi,bizim kalacak”-“Sahillere inşaat istemiyoruz”-“Susma,sustukça sıra sana gelecek”  sloganları ile tepkilerini dile getirdiler. (www.yenihabergazetesi.net)

Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans