ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

ZÜBEYDE HANIM ANILDI

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım ölümünün 100. Yılında Balıkesir'de de anıldı. CHP Balıkesir İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Pınar Yahşi ve yönetim kurulu üyeleri Zübeyde Hanım'ın Kurtdereli Spor Salonu önündeki anıtına çiçek koydu.




Başkan Ayşe Pınar Yahşi, "Zübeyde Hanım zorbaların karanlığını halk devrimi ile yıkan bir ışığın yaratıcısıdır. O'nun güçlü duruşu bizim yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor.

Bazı insanlar hayatımızdan bedenen ayrılsa da hiçbir zaman ölmez diyen Yahşi konuşmasını şöyle sürdürdü: Zübeyde Hanım da onlardan birisidir. 66 yıllık hayatına sadece çocuklarını, ailesini, gündelik yaşamını sığdırmadı. Döneminde kadınların okula gitmesi yaygın olmamasına rağmen okuma yazma öğrendi. Yaşadığı koşullarda da kendini geliştiren, etrafındaki gelişmelere duyarlı olan Zübeyde Hanım, ülkemize ve dünyaya yön veren bir lideri yetiştirdi.

Zübeyde Hanım, bizim için sadece Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi olarak değil; bağımsız, özgür, güçlü, eşit ve demokratik bir Türkiye'nin kurucu taşlarından biri olarak belleğimizdedir. Zorbaların karanlığını halk devrimi ile yıkan bir ışığın yaratıcısıdır. Biz de onun güçlü karakterinden aldığımız cesaret ile aydınlık yarınların inşasında, hep katkı sunan ve en önde yer alan kadınlar olarak ilerleyeceğiz. O'nun güçlü duruşu biz kadınların önünü aydınlatmaya devam ediyor. Zübeyde Anamızı aramızdan ayrılışının 100. yıl dönümünde  sevgi ve saygıyla anıyoruz.'' dedi.

Törene CHP İl Başkanı Erden Köybaşı ve Altıeylül İlçe Başkanı Hakan Şehirli ile belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı.

Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans