ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

“Basketbolu Bandırma’ya geri getirmek için düşünce bazlı girişimlerimiz var”

Ülkemizin önemli basketbol internet haber sitelerinden “Eurohoops Türkiye”de yer alan bir haber Bandırma'da heyecan yarattı.

Haberde, yıllarca Banvit Basketbol Kulübü'nün başkanlığını yapan Özkan Kılıç'ın, basketbolu yeniden Bandırma'ya geri döndürmek için çalıştığı öne sürülüyordu.

ÖZKAN KILIÇ NE DİYOR

Haber üzerine Özkan Kılıç'a ulaşarak bilgi aldık.

Kılıç, şunları söyledi:

“Banvit Basketbol Kulübü'nün kapanmasına tabii ki çok üzüldük. Basketbol sevgisinin tadı damağımızda kaldı. Ama içimdeki basketbol heyecanı hiç bitmedi. Aklımızdan hep o güçlü basketbolu yeniden Bandırma'ya geri döndürmek geçiyor. Ancak bu konuda henüz güçlü bir adım attığımızı söyleyemem. Konuyla ilgili öncelikle düşünce bazlı olmak üzere girişimlerimiz var. Kısa sürede bir sonuç alacağımızı söylemek zor. Bu süreç en az 3 ayı kapsayabilir. Bakarsınız, görüşeceğimiz bazı kişi veya kurumlardan destek alırız, bakarsınız bu desteği bulamayız. Destek gelirse iki yol var. Birincisi, Basketbol Süper Ligi'nden bir takımı satın almak, diğeri ise Türkiye Basketbol Ligi'nden başlamak. Şimdi ön hazırlık çalışması yapıyor ve bazı görüşmelerde bulunuyoruz. Şu aşamada henüz bir şey söylemek için çok erken.”

BANDIRMA BASKETBOLUNUN GÖRKEMLİ GÜNLERİ

Bilindiği gibi Türk basketboluna uzun yıllar hizmet veren Banvitspor, BANVİT'in yabancı şirket tarafından satın alınması ve iki yıl sonra kulüpten maddi desteğini çekmesi nedeniyle 2019 yılında “TEKSÜT Bandırma” adını almış, ancak 2020 yılında kapısına kilit vurulmuştu.

Alperen Şengün, Sadık Emir Kabaca, Şehmus Hazer gibi birçok ismi basketbol sahnesine çıkaran Bandırma Kulübü, altyapı başarısının yanında Avrupa kupalarında da sürekli olarak mücadele etmişti.

1994 yılında Banvitspor adıyla kurulan kulüp, uzun süre Türkiye Basketbol 2. Ligi'nde üst sıraları zorladıktan sonra 2004 yılında Türkiye Basketbol Ligi'ne yükselmişti. 2013'te, Türkiye Basketbol Ligi'nde final oynayan Banvitspor, 2017 yılında ise Türkiye Kupası'nı kazanma başarısını göstermişti.

ÖNDER BALIKÇI

Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans