ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

EMEKLİMİZ DE HAKKI OLANI ALACAK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, emeklinin yıllardır yoksulluk sınırı altında yaşamaya mahkum edildiğine işaret ederek, “Kurban Bayramı'nda banka hesabınıza tek seferde 15 bin lira yatırılacak. Emeklimiz de hakkını alacak" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, yıllarca çalışmış, prim ödemiş, ülkeye değer kazandırmış emeklinin sorunlarına dikkat çekti.
Yoksulluk derinleştikçe emekli vatandaşların alım gücünün düştüğünü ifade eden Köybaşı, “Geçmişte emekli ikramiyesi ile ev alan emeklimiz, bugün et, süt, kuru soğan alamaz, kirasını ödeyemez hale getirildi. Ülkemizde üretimi de üreteni de bitirdiler. Hiçbir yurttaşımız böyle bir yaşamı hak etmiyor. Türkiye zengin bir ülkedir. Ancak zenginlikleri küçük bir grup paylaşıyor” dedi.

EMEKLİNİN HESABINA 15 BİN TL YATIRILACAK

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun emeklilere verdiği sözü anımsatan Köybaşı, şunları söyledi: “Cumhuriyet Halk Partisi, bayramlarda iki ikramiye için mücadele etti. Ancak yapılanlar bizim söylediğimizin çok ama çok gerisinde kaldı. Emeklilerin bayram ikramiyesi asgari ücret kadar yani güncel tutarla 8 bin 500 lira olacak. Ramazan Bayramı da buna dahildir.  İktidara geldikten sonraki Kurban Bayramı'nda 8 bin 500 TL ikramiyenize ilaveten bu Ramazan Bayramı için oluşan 6 bin 500 liralık fark da ek ödeme olarak hesaplarınıza yatacak. Önümüzdeki Kurban Bayramı'nda banka hesabınıza tek seferde 15 bin lira yatırılacak. Emeklimiz de hakkı olanı alacak.”

Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans