ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

GIDA TOPTANCILARI SİTESİ PROJESİ, MARKA ŞEHİR BALIKESİR’E GÜÇ KATACAK

Üyelerine ve Balıkesir'e etkin ve faydalı hizmetler sunmak için çalışmalarını sürdüren Balıkesir Ticaret Odası, Gıda  Toptancıları ve İmalatçıları Sitesi Projesi ile gıda sektöründe faaliyet gösteren üyelerini daha modern ve iyi şartlarda  ticaret yapabilme imkânı ile buluşturacak. 

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK GIDA ÜSSÜ OLMAYI HEDEFLİYORUZ 

Balıkesir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kula, “Türkiye'yi doyuran il Balıkesir olarak gıda ve gıda  sanayisine yönelik proje ve geliştirme çalışmalarını önemli buluyoruz. Marka Şehir olma yolunda  hedeflerimizi büyütürken, bu noktada Gıda Toptancıları ve İmalatçıları Sitesi Projesini modern tasarımı ve  kuvvetli altyapısı ile çevreci bir şekilde gerçekleşebilmesi için büyük bir titizlikle planlıyoruz. 31 Temmuz  2023 Pazartesi gününe kadar ön talep başvurularımız devam etmektedir. Projeye uygun NACE koduna  sahip olan firmaların başvurularını bekliyoruz. Ön talep toplama aşamasından sonra, Güney Marmara  Kalkınma Ajansının hazırlayacağı fizibilite çalışmasının ardından; Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir  Belediyesi ve kamu kurumları ile koordinasyon içerisinde yer belirleme çalışmalarına başlayacağız. Büyük  bir gıda sitesi kurmayı arzu etmenin yanı sıra, bu proje ile Türkiye'nin en büyük gıda üssü olmayı hedefliyoruz.” dedi.  

BALIKESİR BÜYÜYOR VE GELİŞİYOR 

Balıkesir Ticaret Odası ve Yönetim Kurulu'nun ev sahipliğinde düzenlenen, Kahvaltılı Basın Buluşması'nda konuşan  Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kula, bulundukları 2 dönemdir oda bünyesinde yaptıkları faaliyetler, 2023 yılı ihracat  rakamları, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesinde yapımı süren genişleme alanı çalışmaları ve Balıkesir'e yatırım yapmayı  planlayan firmalar, faaliyete geçen Balıkesir Gümrük Müdürlüğü, Gökköy Lojistik Merkezi'nin Avrupa ile bağlantı  hatlarında geldiği önemli seviye ve Balıkesir Ticaret Odası'nın öncülüğünde projelendirilen Gıda Toptancıları ve  İmalatçıları Sitesi Projesi hakkında detaylı bir bilgilendirme konuşması yaptı. Tüm bu faaliyetlerin Balıkesir'e kattığı  değer ve vizyona değinen Kula, Balıkesir'in yatırımcılar için birçok avantaja sahip olduğunu ve Balıkesir'in kontrollü  olarak hızlı büyümesinin çok net bir şekilde önümüzdeki yıllarda da görüleceğini belirtti. 


BALIKESİR DİĞER İLLERİMİZE GÖRE EKONOMİK ANLAMDA DAHA ŞANSLI 

İş dünyası olarak, Maliye ve Hazine Bakanlığı'na Sayın Prof. Dr.Mehmet Şimşek'in ve Ticaret Bakanlığı'na Sayın Prof. Dr. Ömer Bolat'ın getirilmesinden memnuniyetlerini dile getiren Rahmi Kula, Durumumuzu iyi ifade edebilmek adına  iş dünyasını ilgilendiren bakanlıklarda deneyim ve tecrübeleriyle bilinen, iş dünyasının içinden isimler olan  bakanlarımızın göreve gelmesi noktasında beklentilerimiz olumlu sonuçlandı.” dedi. İş dünyasının beklentilerine  değinirken, Balıkesir'deki iş dünyasının beklentilerine de değinen Yönetim Kurulu Başkanı Kula, Balıkesir'i diğer illere  göre daha avantajlı bir yerde gördüğünü de belirtti. Tarım ve hayvancılıkla beraber tüm gıda ürünlerinin Balıkesir'de  yetişiyor olması, bu durumun gıda sanayisini ön plana çıkarması, bunların yanı sıra imalat, metal ve elektrik elektronik  sanayisinin de mevcudiyeti, şehrin sahip olduğu kıyı hatlarıyla sahip olduğu turizm potansiyeli ve getirisi ile Balıkesir'de  gelir yapısının homojen bir dağılım gösterdiğinin altını çi

Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans