ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

KUVA-YI MİLLİYE RUHUYLA,
​​AKIN AKIN, AHMET AKIN

C.Saffet YILMAZ

​Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi'nin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi için aday gösterdiği Ahmet AKIN,seçim dönemi hazırlıklarını yürütmek üzere dün Balıkesir'e geldi.Değirmenboğazı'nda partililer ve kalabalık bir halk kitlesi tarafından karşılanan Akın,Küçüksanayi esnafını ziyaret ettikten sonra Millikuvvetler Caddesi boyunca kitlesi ile yürüyerek Alihikmet Paşa Meydanı'nda halka hitap etti.Konuşması sık sık “Ahmet Akın,bize en yakın”sloganları ile kesilen Ahmet AKIN “Tarih yazmaya hazır mıyız diyerek başladığı konuşmasında yarım bıraktığı işi tamamlamak için yola koyulduğunu ifade ettiği konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü.

​ “Memleketimin güzel insanları, yiğit Balıkesirliler, merhaba. Kahraman Balıkesir, benim güzel ailem Balıkesirim, merhaba. Suyuna, toprağına, havasına, ağacına doyamadığım memleketim Balıkesir, merhaba. Değerli hemşerilerim hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Şimdi sizleri böyle büyük bir coşku ile görünce, bu heyecanı görünce içimden şunu söylemek geldi ‘Nerede kalmıştık? Benim güzel ailem nerede kalmıştık?' Tam 5 yıl önce yarım kalan bir sevdam, yarım kalan bir yolum vardı. Şimdi Allah'ın izni, siz ailem Balıkesirim'in desteğiyle bu yolu tamamlayacağız. Şimdi, 5 yıl önce yarım kalan yolumuzu tamamlamaya hazır mıyız? Kapı kapı dolaşıp çok çalışmaya hazır mıyız? Sandıklara sahip çıkmaya, Balıkesirimiz'in geleceğine sahip çıkmaya hazır mıyız? Bir olmaya, hep birlikte tüm Balıkesir. Tarih yazmaya, kazanmaya hazır mıyız? ‘Balıkesir benim ailem' diyerek çıktığım bu yola kolay gelinmedi. Doğup büyümekten onur duyduğum memleketime 3 dönem milletvekilliği yaparak hizmet ettim. Bu büyük onuru bana yaşattığınız için önce Allah'ıma şükrediyor, sizlere de çok teşekkür ediyorum. Çok çalıştım çok… Sizlere söz, çok daha fazlaçalışacağım.Balıkesirimize üç yeni gerekiyor. Yeni bir vizyon, yeni bir yönetim, yeni bir anlayış. Kişisel rantın değil, halkın ve aklın belediyesi olacağız. Ortak aklı kullanacağız. O akıl, sizsiniz sevgili hemşerilerim..Esnaf para kazanacak. Çiftçinin cebi para görecek. Emekliler huzur içinde yaşayacak. Gençlerin yüzü gülecek. Balıkesir'e hakkını vermeye, Balıkesir'in hakkını almaya geldim. Çalışa çalışa kazanacağız. Balıkesir'i varlığa, bolluğa ve berekete kavuşturacağız…”



​​ “HEP YANINIZDA OLACAĞIM”

​“Halkın içinde olmazsan, halkın sorununu bilemezsen, sofraya oturup ekmeğini paylaşmazsan, ne çektiğini, ne yediğini bilemezsin. Ben yıllardır hemşerilerimin hep yanlarında oldum. Ve bundan sonra da halkımla iç içe, yanlarında, en yakınlarında olacağım. Dertlerine derman olacağım. Allah mahcup etmesin. Bu benim en büyük görevimdir. Halka hizmet hakka hizmettir. Bunu bilir, buna inanırım. Allah'ın izniyle milletimize; tarihte görülmemiş şekilde ötekisi olmadan, hiçbir siyasi parti gözetmeden hizmet edeceğiz. Millete hesap veren, güler yüzlü bir hizmet anlayışını tüm Balıkesir'de egemen kılacağız. Kuva-yi Milliye'nin başşehrine yakışır bir anlayışla, birlik ve beraberlikle gelişen, üreten, kazanan mutlu Balıkesir'i inşa edeceğiz. Bu mübarek şehirde yaşayan 1 milyon 300 bin hemşerimin ve gönlü Balıkesir'de olup başka şehirlerde, başka ülkelerde yaşayan hemşerilerimin tamamına yakınım…”

​​‘KUVA-Yİ MİLLİYE RUHUYLA'

​Değerli hemşerilerim, bu toprakları vatan yapan Karesi Bey'in, Çanakkale'yi geçilmez yapan Havran lı Onbaşı Seyit'in, Alaca Mescit'te direnişin meşalesini yakan 41 Bayrak Adamın, Bandırma vapuru ile Samsun'a çıkan kurucumuz, kurtarıcımız Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerini, azim ve kararlılığını kendime yol edinerek, İstiklal Madalyası sahibi dedemin torunu olarak Kuva-yi Milliye ruhuyla ailem bildiğim memleketim için Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na hazırım. Siz de hazır mısınız Balıkesir? Evet, biz hazırız dedik. Sorunları biliyoruz…Öncelikle; Balıkesirimize 3 yeni gerekiyor. Yeni bir vizyon, yeni bir yönetim, yeni bir anlayış gerekiyor.



​​RANTIN DEĞİL, HALKIN BELEDİYESİ

​Sevgili hemşerilerim, sizlere gerçekleştirilemeyecek hayaller sunmaya değil, bilimin ışığında ve aklın aydınlattığı yolda, siz değerli hemşerilerimin beklediği, istediği ve ayakları yere basan projelerle geldik. ‘Geldik' diyorum çünkü; biz bir ekip olarak, sizlerle, aynı yolda birlikte yürüyeceğiz. Kişisel rantın değil, halkın ve aklın belediyesi olacağız. Yıllardır yapılmayanlar nedeniyle, ekonomik refahını her geçen gün adım adım kaybetmiş Balıkesir'i hak ettiği yere getirmek için geliyoruz. Bakın, Balıkesir son 20 yılda toplumsal ve ekonomik gelişmişlik sıralamasında Türkiye çapında 15'incilikten 24'üncülüğe düştü, yani 10 sıra birden geriye gitti. Bu veriler bile tek başına Balıkesir'imizin sahip olduğu büyük potansiyelini kullanamadığını, hatta sürekli gerileme içinde olduğunu gösteriyor. Bu böyle devam edemez, etmeyecek. Biz bu durumun önüne geçeceğiz…En başta işsizlik sorunu var. Gençlerimiz, insanlarımız iş istiyor. İşverenlerimize soruyoruz. ‘Birlikte çalışacak personel bulamıyoruz' diyorlar. Ortada planlanmayan bir istihdam sorunu var. İşte buna derman olmaya hazırız. Açacağımız kariyer ve istihdam ofisleri ile iş arayana iş bulacağız. Dedelerimiz, ninelerimiz torunlarına hasret kalmayacak.Unutmayın, vefası olmayanın bekası olmaz. Emeklilerimiz daha mutlu daha huzurlu olacak. Söz veriyorum.

​​‘DEPREME DİRENÇLİ BİR BALIKESİR'

​“Depreme ve afetlere dirençli bir Balıkesir kurmamız gerekiyor değerli hemşerilerim. Biz deprem bölgesinde yaşıyoruz ve deprem, kendi gerçekliğini bize sık sık hatırlatıyor. Kentsel dönüşümü ve afetlere dirençli Balıkesir'i oluşturmak için atılacak adımlarımız hazır. Kimsenin şüphesi olmasın. Kendi alanlarındaki en kıymetli akademisyenlerle, bilimin ışığında Balıkesirimiz'i dirençli hale getireceğiz. Herhangi bir kent 6 temel bileşenden oluşur. Nedir bu bileşenler? Bir yönetim sistemi, iki halk, üç altyapı, dört yapı stoğu, beş ekosistem yani çevre, ve altı ekonomi. İşte bu bileşenler ayrı ayrı depreme dayanıklı hale getirilirse o kent depreme karşı dirençli olur. Altyapı ile ilgili yaşanan sorunları biliyoruz. Sadece merkezde değil, ilçelerimizde de kronikleşen altyapı sorunlarını ilçe belediyelerimizle el ele, birlikte hızla adım atarak kesinlikle çözeceğiz. Çiftçiye alım garantisi vermeden, malının fiyatını bilmeden tarımdan verim almamız mümkün değil. Bir yıl içerisinde kuracağımız enerji kooperatiflerimizle tarımsal sulamada kullanılan elektrik ücretsiz olacak, çiftçinin ortak kullanımına traktör ve ekipmanlar vereceğiz. Tarım şehri Balıkesir'de çiftçimizin yüzünü güldüreceğiz ve hep yanlarında olacağız. Biliyoruz ki toprağa kazandırmadan Balıkesir kazanamaz. Esnafımız kazanacak, biz biliriz ki esnaf olmadan eşraf olmaz. Turizmcimizin, sanayicimizin, kısacası ekmeğini alın teri ile kazanan tüm Balıkesirli hemşerilerimin yüzü bizimle gülecek. Kimse kendini yalnız hissetmeyecek.




‘HESAP VEREN BELEDİYECİLİK'

Seçim beyannamemizi en kısa sürede kamuoyu ile paylaşacağız. Bundan sonra yapacaklarımızı, yüz yüze, yanınızda anlatacağım ve sıkılmadık tek bir el bırakmayacağım. Biz aklın ve bilimin ışığında memleketimize hizmet etmek için geliyoruz. Söz veriyorum. Şeffaf, bilimsel, akılcı, katılımcı, hesap veren, esaslara dayalı belediyecilik anlayışımızı göreceksiniz. Değerli hemşehrilerim, biz Kuva-yi Milliyeci'yiz, kurtuluşun başşehriyiz. Buradan soruyorum, hangi makam dünyada şehitlikten, gazilikten daha büyüktür? Bu topraklar için can veren, şehit olan, gazi olan tüm hemşerilerim bizim onurumuzdur. Onların yakınları, evlatları bizim evlatlarımızdır, her zaman bu mukaddes şehirde en iyi hizmeti hak ediyorlar. Göreceksiniz, en iyi hizmeti alacaklar. Son olarak iki şey söylemek isterim: Bütün spor kulüplerimize, hepsinin yanında olduğumuzu, her koşulda hissettireceğiz. Rant için değil, gençlerimiz, evlatlarımız için, şehrimiz için başta Balıkesirspor ve Bandırmaspor olmak üzere ilimizin ve ilçelerimizin tüm kademelerindeki bütün kulüplerimizle kol kola olacağız. Spor kulüplerimizi siyasetten arındıracağız. Maçlara da geleceğiz onu da peşin peşin söyleyeyim.

‘BÜYÜKŞEHİR EMEKÇİLERİMİZ TEHDİTLERE KANMASIN'

Diğer önemli ve son değinmek istediğim konu da şu: Büyükşehir Belediyesi çalışanlarımıza buradan özellikle seslenmek istiyorum. Taşeron olsun, kadrolu olsun. Duyanlar duymayanlara Allah aşkına duyursun. Emekçi tüm kardeşlerimin gönülleri ferah olsun. Bu aralar yapılan tehditlere ve korkutmalara asla kanmasınlar. Bizim hiçbir emekçimizin ekmeği ile derdimiz yoktur, olamaz. Allah şahidimdir, emekçi kardeşlerimin ekmeğini büyütmeye geliyoruz. Emin olsunlar, hem Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan kardeşlerimin ve onların ailelerinin hem de bütün Balıkesirlinin ekmeği de bereketi de artacak. Bunu hep birlikte başaracağız. Suyundan ekmeğine, ‘bizim' dediğiniz belediyemiz adil olacak.
Özetle; Balıkesir'e huzur getirmeye geldim. İyi günde, kötü günde sizle birlikte olmaya geldim. Belediyecilik halkın derdine derman olmaktır. Derdinize derman olmaya geldim. Üreten, doyuran, istihdam yaratan bir belediye oluşturmaya geldim. Balıkesirli çalışıyor, çabalıyor ama hak ettiğini alamıyor. Balıkesir'e hakkını vermeye, Balıkesir'in hakkını almaya geldim. Değerli hemşerilerim, hep birlikte gayret edeceğiz, mücadele edeceğiz. El ele, omuz omuza vererek çalışacağız. Çalışa çalışa kazanacağız. Balıkesir'i varlığa, bolluğa ve berekete kavuşturacağız. Balıkesir'de birlik, beraberlik olacak. Balıkesir'i cazibe merkezi yapacağız. Esnaf ve sanatkarlarımızı koruyacak ve kollayacağız. Esnaf para kazanacak. Çiftçinin cebi para görecek. Emekliler huzur içinde yaşayacak.



​ ‘ŞEHRİMİZİ GÜVENİLİR, YÜREKLİ, DÜRÜST, ÇALIŞKAN BİRİ YÖNETECEK'

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, halk buluşmasına katılan tüm Balıkesirlileirn yüreğindeki ve gözlerindeki Ahmet Akın aşkını gördüğünü belirterek, “Bu sevdayı Balıkesir'in çaldığımız her kapısında görüyoruz. Şimdi, hep birlikte bir değişime, bir mucizeye, büyük bir başarıya imza atmak istiyoruz. Bu coşku burada kalmayacak. Buradan aldığımız sorumlulukla ilmek ilmek Balıkesir'in her kapısını çalacağız. Şehrimizi emin birine, güvenilir birine, yürekli birine, sizden birine, doğru, dürüst, çalışkan ve namusluyla bu kenti yönetecek birine hep birlikte yetki vermeye hazır mıyız? Ahmet Akın'ı tarih yazacak bir başarıyla o sandıktan çıkaracağız. Bugün, o ilk gün. Kuva-yi Milliye kentinin yürekli insanları, sizler o ateşi bu meydanda yaktınız. Şimdi bu ateşi Balıkesir'in dört bir yanında yakacağız. Yolsuzluğa, hırsızlığa, bu düzene el birliğiyle son vereceğiz. Onlar gidecek, Ahmet Akın gelecek. Onun yanında bir nefer olarak hep birlikte mücadeleye hazırız” ifadelerini kullandı.

​​‘YARIM KALAN HİKAYENİN MUTLU SONUNUN BAŞLANGICI'

​“CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı ise, yarım kalan bir hikayenin mutlu sonunun başlangıcı için Balıkesirlilerle bir arada olduklarını kaydederek, “Hep birlikte aynı inanç, aynı sevda, aynı umut, aynı yürekle hep birlikte alanı dolduruyoruz. Dostlar, bugün, Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Ahmet Akın'ın 31 Mart'ta zaferle sonuçlanacak seçim startını veriyoruz. Hepimize hayırlı olsun. Balıkesir, 28 Mayıs'ta Büyükşehir'i alma iradesini ortaya koymuş, rüştünü ispatlamıştır. Bu itibarla 31 Mart'ta da Büyükşehir'i alacağız ve tarih yazacağız. 31 Mart'a kadar geçecek süre içinde çok çalışacağız elbette. Önümüze çıkacak her engelle sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bizim hiç kimseyle kavgamız yok. Ancak, bizimle kavgası olanla da kavga etmesini biliriz. Biz, gerginlik çıksın istemiyoruz. Keyifli, güle oynaya, sonucunda Ahmet Akın'ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturacağı bir seçim kampanyası geçirmek istiyoruz. Bunu herkes böyle bilsin” diye konuştu.

​‘AHMET AKIN SORUNLARI ÇÖZMEYE HAZIR'

​“CHP Genel Başkan Yardımcısı, TBMM İdare Amiri ve Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin de, beş yıl önce Balıkesir için hep birlikte güzel bir yola çıktıklarını anımsatarak şunları söyledi:“Balıkesir için, güzel bir hikaye yazmak için Balıkesirlilerle 7'den 70'e kol kola, omuz omuza güzel bir yola çıkmıştık. Ancak, bu alanda bulunan herkesin bildiği gibi o yolculuk bir noktada durmak zorunda kaldı. Ancak, yaşadıklarımızdan bildiğimiz bir gerçek var. Bütün güzel başlangıçlar, bütün güzel hikayeler yarım da kalsa bir gün mutlaka tamamlanır. İşte, o güzel hikayeyi, o güzel yolculuğu güzel bir sona ulaştırmak için yeniden 5 yıl önce olduğu gibi, ama daha büyük bir coşkuyla, daha büyük bir inançla, daha büyük bir umutla yeniden Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda kol kolayız, omuz omuzayız. Bu 5 yılda o hikayemiz kesintiye uğradı, ama elbette Balıkesir halkının iradesiyle Büyükşehir Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye yöneticileri seçilmiş oldu. Bakın, bu şehirde yaşayan bir muhalefet partisi milletvekili olarak samimiyetle söylüyorum. Dilerdim ki bu beş yılda Balıkesirimizin sorunları çözülmüş olsun. Ancak, o sorunları beş yıl öncekine oranla beş kat daha arttığını Balıkesir'de yaşayan herkes biliyor. Biz de biliyoruz. Peki, o yarım kalan hikayeyi tamamlamaya hazır mıyız dostlar? Görüyorum ki Balıkesir, bu güzel hikayeyi tamamlamaya hazır. Ama başka bir şey daha görüyorum. Değerli kardeşim, sizin evladınız, bizim de kardeşimiz Ahmet Akın kardeşimiz de beş yıl öncesine oranla Balıkesir'in sorunlarını çözmeye çok daha hazır haldedir. Ben bu güzel yolda, bu umutlu, bu zorlu yolda şansının, bahtının açık olmasını diliyorum. Balıkesir'e Ahmet Akın, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne Ahmet Akın hayırlı uğurlu olsun. Yolumuz, yolunuz açık olsun. Sevgiler saygılar sunuyorum.”
​ Akın, konuşmasının ardından CHP Balıkesir İl Başkanlığı ve Ahmet Akın Seçim Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret etti, burada Balıkesirli hemşerileriyle sohbet etti.

Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans