ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

ON NUMARA KENTE 5T PROJESİ İLE ON NUMARA BAŞKAN

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın, ev sahipliği yaptığı Basın Buluşması'nda, “Balıkesir'imiz kasaba değil, Büyükşehir olmayı hak ediyor. Ayrım yapmadan herkesin yanında olacağız. Balıkesir Planlama Ajansı, şehrin 2050'ye kadar yol haritasını çıkaracak,” diye konuştu.çok sayıda basın emekçisi ve mensubu ile Altın Otel de kahvaltılı toplantıda bir araya gelen Ahmet Akın,Balıkesir'de hayata geçireceği bazı projelerini anlattı.


“ Balıkesir'de su ucuzlayacak ve çeşmeden içilecek. 10 Numara Kart'la ihtiyaç sahibi hemşerilerimize, emeklilerimize sosyal destek vereceğiz” Ulaşımdan alt yapıya, planlamadan deprem hazırlıklarına kadar çok sayıda konu başlığında hazırlanan çalışmalardan söz eden CHP'li Akın, Balıkesir için yaşama geçireceği projelerini 25 Şubat Pazar günü,Kurtdereli Spor Salonu'nda yapacağı Büyük Balıkesir Buluşması'nda açıklayacağını söyledi. Ahmet Akın'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

‘AYRIM YAPMADAN HERKESİN YANINDA OLACAĞIZ'

“Balıkesirimiz en iyisini, en güzelini hak eden ve hak ettiğini alması çok çalışmaya ihtiyaç duyan bir yer. Planlı, programlı bir çalışmaya ihtiyaç var. Herkesin bir mücadelesi var, adaylarımız var. Öncelikle bütün adaylara başarılar diliyorum. Sonuçta burası Kuva-yi Milliye'nin başşehri. Milli birliğin beraberliğin merkezi. Burada adaylar olarak hepimiz birbirine saygılı, sevgi içerisinde, uyum içerisinde örnek bir siyaset anlayışını ve adaylık sürecini göstermemiz lazım. Çünkü Balıkesir'e bu yakışır. Ben buna özen gösteriyorum. Bütün adaylara tekrar başarılar diliyorum 5 yıl öncesinden başlayan bir hikayemiz de var. Balıkesirli hemşehrilerime, siz değerli basın mensuplarının aracılığıyla şunu söylemek istiyorum. 10 yıla yakın milletvekilliği sürecimde hiçbir kimseye ‘Hangi partidensin?' diye sormadım. ‘Size nasıl yardımcı olabilirim?' dedim… Maalesef Büyükşehir nimetlerinden, hizmetlerinden veya olması gerekenlerden çok uzak durumdayız. Üzülerek söylüyorum ama Balıkesir'imiz büyük bir kasaba değil, Büyükşehir olmayı hak ediyor.”



‘HER YERE ULAŞIM SAĞLANACAK'

“31 Mart'ın ertesinde Balıkesir'i gerçek anlamda bir Büyükşehir yapıp en uzak kırsal mahallemize kadar çalışmaya başlayacağız. Çünkü kırsal mahallede yaşayan annemiz, babamız, kardeşimiz, evladımız da Büyükşehir için oy kullanıyor, o da vergisini veriyor. O bölgelerde tarım git gide azalıyor, hayvancılık artık bitme noktasına gelmiş, karanlıklar içerisinde kalmış. Tabela değişmiş, mahalle olmuş ama değişen hiçbir şey olmamış. Hala yolu yapılmayan, taşı döşenmeyen, Büyükşehir hizmetlerinin gitmediği yerler var. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 31 Mart'tan sonra şehrin kentsel ya da kırsal fark etmeksizin her yerine ulaşım sağlanan bir kent olacak.

‘BALIKESİR'İ 2050'YE TAŞIYACAK YOL HARİTASI'

“Büyükşehir Belediyesi'nde siyaset olursa ayrımcılık olur. Şu an da olduğu gibi. Bunu yapmayacağız. 1 milyon 300 bine yakın vatandaşımız, hemşehrimiz, kardeşimiz bu memlekette en güzel hizmetleri hak ediyor. Bunun için çalışacağız. Yani biz Balıkesir'i, İstanbul-Bursa-İzmir arasına sıkışmış büyük bir kasaba değil, gerçek anlamda bir Büyükşehir yapmaya ve Türkiye'de örnek bir Büyükşehir haline getirmeye ant içtik ve bunu yerine getireceğiz. 25 Şubat'ta Büyük Balıkesir Buluşması'nı yapacağız. Burada şehrimiz için, Büyükşehrimiz için ciddi bir hazırlık içerisindeyiz. Tüm hemşerilerimizi oraya davet ediyoruz…Türkiye'nin unuttuğu bir şeyi başlatacağız. O da ne biliyor musunuz? Planlama. Balıkesir Planlama Ajansı'nı kuracağız. Planlanmayan hiçbir şeyin sonunda başarı, kazanç olmuyor. Biz bu Planlama Ajansı'nın hazırlıklarını yaptık. Zaman da kaybetmeyeceğiz. BALPA dediğim Balıkesir Planlama Ajansı'yla Balıkesirimizin dört bir köşesinden kırsal mahallemizden deniz kenarımıza kadar, göllerimizden hayvancılığa kadar, işçimizden esnafımıza kadar, engellimizden ihtiyaç sahibi bireylerimize kadar 1 milyon 300 bin hemşerime en iyi hizmeti vermek için planlama yapıyoruz. Önümüzdeki 5 yılı değil, 2050'ye kadar Balıkesir için yol haritamızı planlıyoruz. Çünkü bazı projeler 5 yılın ötesinde devam edecek. ‘Planlama böyle olur' diyecek bütün hemşehrilerim.”



‘5T VE 3 YENİ İLE KALKINACAĞIZ'
“Balıkesirimizi kalkındırmak en baştaki hedeflerimizden. Balıkesir'i 5T ve 3 yeni formülüyle kalkındıracağız. Bunlar nedir? 5 T'nin ayaklarını söyleyeyim. Turizm, taşıma yani ulaştırma, tarım, hayvancılık, tarih ve teknoloji. Bunları 3 yeninin ayakları üzerine kuracağız. Yeni bir anlayışa ihtiyacımız var. Kimseyi ötekileştirmeyen, herkesi kucaklayan, ayrımcılık yapmayan ve Balıkesir'i ailesi gibi gören bir anlayış olacak. Yani Büyükşehir Belediyesi, vatandaşının, hemşehrilerinin ‘Benim belediyem' dediği, adil ve adaletli bir belediye olacak…Ayrımcılık olmadığını, particilik olmadığını göreceksiniz. Bütün Türkiye'de olduğu gibi bizim en büyük 10 numara kente 10 numara projelerle ‘Tutamayacağımız sözü vermiyoruz' diyerek hepsini 25 Şubat'ta açıklayacağız.”

‘DEPREME DİRENÇLİ BALIKESİR'
“En büyük gündemimiz deprem. Enerji ve Altyapıdan ayrıca da Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılıklar yaptım. Bu bölgedeki fay hatları, uzmanların uyarıları ortada. Balıkesirimiz üzerinde kamuoyunun tanıdığı uzmanlarla çalışmalarımız var. Depreme dirençli Balıkesir'i oluşturmak için yaşanabilir kentsel dönüşümü Balıkesirimize uygulayacağız. Vatandaşımızı asla müteahhit ile karşı karşıya getirmeyeceğiz. Aralarında bir regülasyon görevi yapacağız. Birlikte bunu ortaya koyacağız. Tüm iş çevreleriyle birlikte çalışacağız. 5T'de anlattığım başlıkların tümü siyaset üstü konular. Bu şehirde teknoloji, göstermelik olmayacak. Söylemiş olmak için teknolojik işler duymayacağız. İş başlayacak, ilerleyecek, sürdürülebilir olacak. Teknolojinin adı değil, kendi olacak. Biz bunu uygulayacağız. Enerji konusunda yıllardır çalıştım. Enerjiyle ilgili konularında uzman kişilerle uzun süre birlikteliğim oldu. Bu birikimi Balıkesirimize getireceğiz. Güneşimiz ve rüzgarımız başta olmak üzere yenilenebilir enerji kaynaklarımızı olması gerektiği yere taşıyacağız.”

.
‘SU UCUZLAYACAK, ÇEŞMEDEN İÇİLECEK'
Balıkesir'de hakikatten su fiyatı pahalı. Biz su fiyatlarını makul seviyelere indireceğiz. Marmara Bölgesi'nin en ucuz suyunun Balıkesir'de olması gerekir. Enerji, su üretiminde en büyük giderlerden biri. Kırsal mahallelerimizde, tarımsal sulamada kullanılan elektriği yenilenebilir enerji kaynaklarıyla sağlayacağız. Maliyetler çok ama çok düşecek. Önce su fiyatını düşürmemiz gerekiyor. Ayrıca Balıkesir'de su musluktan içilecek. Bu bir buluş değil. Bu bir altyapı yatırımı. Suyun musluktan içilmesi Balıkesir için olmazsa olmazdır. Balıkesirlilerimiz, sağlık hizmetine erişimde de sıkıntılı. Yıllardır aynı. Minik kardeşlerimize, evlatlarımıza Çocuk Sağlığı Merkezi geliyor. Yetişkinler için de gerçekten bir hastane niteliğinde Tıbbiyeli Hikmet Tıp Merkezi'ni kuracağız.

‘10 NUMARA KARTLA SOSYAL DESTEK'

10 numaralı şehrimize 10 numara başkanlarla birlikte 10 Numara Kart geliyor. Bukartın altyapı çalışması hazır. Dünyayı yeniden keşfetmiyoruz. Benzerini Ankara'da yapıyoruz. Oradaki kartın daha da geliştirilmiş halini Balıkesirli 1 milyon 300 bin hemşehrimle buluşturacağım. Sosyal yardımlar, yakacak yardımı buradan verilecek. Koşullarını sağlayan, gerçekten çok zor şartlarda hayatını sürdüren emeklilerimize buradan her ay nakdi yardım yapılacak. Gençlerimize müthiş olanaklar gelecek. Bu karttaki parayla alışveriş sadece Balıkesir esnafından yapılacak. Balıkesir'de işsizlik çok yüksek oranda. Çok büyük bir şehiriz, İstanbul'un coğrafi olarak üç katı büyüklüğündeyiz. Resmi rakamlara göre 42 bin civarında işssizimiz var Tüm ilçelerde Kariyer ve İstihdam merkezleri açacağız. Oralarda öncelikle sanayimizin ihtiyaç duyduğu niteliklere sahip ara eleman yetiştireceğiz. Türkiye işsizliği hızla azalan Balıkesir'i konuşacak.”

‘HERKESİN YANINDA OLACAĞIZ'
Yaş almış insanımız çok. O zaman şunu unutmamamız lazım. Vefası olmayanın bekası olmaz. Annelerimize, babalarımıza, yaş almışlarımıza sahip çıkacağız. Balıkesirimize büyük bir yaşam köyü kuracağız., Alzheimer hastalarımızı, engelli kardeşlerimizi Avrupa Birliği ve uluslararası fonlarla kuracağımız yaşam köyünde gündüz bakım hizmeti vereceğiz. Sabah evlerinden alacağız, akşam evlerine bırakacağız. Oraya gelen engelli kardeşlerimin bir geliri de olacak. Bunun nasıl olacağını 25 Şubat'taki buluşmamızda anlatacağım. “

‘TEMATİK PARKLAR GELİYOR'

“Çalışmak isteyen anneler hiç merak etmesinler ihtiyaç olan her yere kreş açacağız. Bunları tespitini yaptık. İlk fırsatta 20 kreş açacağız. Hepsinin yerlerini tespit ettik. Burası Kuva-yi Milliye şehri ama bunu yeterince anlatamıyoruz. Ben de İstiklal Madalyası sahibi Ahmet Akın'ın torunu Ahmet Akın'ım. Köklü tarihimizi anlatmak için şehrimize büyük bir Milli Mücadele Tematik Parkı'nı açacağız. Bu parka İstanbul, Bursa, İzmir'den evlatlar, öğrenciler gelecek, turlar gelecek. Esnafımızın yüzü gülecek. Balıkesir'e hak ettiği İstiklal Madalyası'nın verilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde mücadele etti? İşte orada herkes bunu görecek. Ailelerimiz çocuklarımızı uzman eğitmenlere teslim edecek, kendileri dinlenecekler.”

‘TARIM VE HAYVANCILIĞA DESTEK'

“Bir tematik parkımız daha olacak. Burada da minik kardeşlerimize tarım ve hayvancılığı oyunla anlatacağız. Halen gelirinin en büyük kısmını tarım ve hayvancılıktan kazanan bir şehiriz. Köyden kente yönelen göç var. Süt hayvanı varlığımız azalıyor. Süt hayvanları mezbahaya gidiyor. Tarım ve hayvancılığa süper destek paketi hazırlıyoruz. Çiftçimizin, et ve süt üreticimizin zarar etmediği bir Balıkesir için 1 milyon 300 bin hemşerime söz veriyorum. Kuracağımız tematik parkla küçük kardeşlerimize tarım ve hayvancılığı özendireceğiz. Tarım okulu gibi bir tematik park geliyor. Bunu yaparken belediye bütçesinden bir kuruş çıkmayacak. Ayrıntılarını 25 Şubat'ta anlatacağım.”

'25 ŞUBAT'I BEKLEYİN'

“İlçelerimize özel projelerimiz var. Benim bu şehirde gitmediğim mahalle yok. Bu hazırlıkları tamamladık ama önemli olan birini söyleyeyim. Körfezimizin artık arıtma ve altyapıya kesinlikle kavuşması gerekiyor. Memleketimiz cennet, Balıkesir'e hizmet de benim için ibadet. Benim için halka hizmet, hakka hizmettir. Denizimizdeki kirliliğe son vereceğiz. Eko turizm çok önemli. Dibimizde Dursunbeyimiz var, cennet gibi bir yer. Dursunbey'de Alaçam dağları, Erdek'te Kapıdağ ve Körfezde Kaz dağlarımızı eko turizme kazandıracağız.”

Haber: C.Saffet YILMAZ.

Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans