ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

BALIKESİR’DE AMATÖR SPOR KULÜPLERİ BULUŞMASI

Balıkesir Valiliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde farklı spor dallarında, ilimizdeki amatör spora gönül verenleri bir araya getirmek, üst düzey başarı kazanan ilimizdeki sporcularımızı ödüllendirmek ve ilimizdeki amatör spor kulüplerini ayni ve nakdi olarak desteklemek amacıyla düzenlenen “Amatör Spor Kulüpleri Buluşması” programıyla; kulüp temsilcileri, hakemler, antrenörler ve idareciler bir araya geldi. Gerçekleştirilen törende spor kulüplerine, milli ve amatör sporculara plaket ve ahde vefa ödülü takdim edildi.



Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, "Balıkesir deyince aklımıza; tarih, kültür, medeniyet, tarım ve hayvancılık gibi birçok önemli alanın merkezi olduğunu geliyordu ve şu salonu dolduran gençlerimizi görünce, gençlerin sporla ilgilenmesiyle artık bir spor şehri olduğu da aklımıza geliyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çıktığımız kalkınma yolculuğunda, medeniyet yolculuğunda olduğu gibi sporda da çok önemli yatırımların altına imza attık. Balıkesir Büyükşehir Belediyemizin ve kurumlarımızın yatırımlarını gördükçe gençlerimiz için çok daha umutluyuz. Yapılan bu yatırımlar sayesinde bu şehir daha nice Yasemin'ler, Feyzullah'lar, Ali'ler, İsmail Akçay'lar yetiştirecek. Yapılan tüm yatırımlar için Büyükşehir Belediye Başkanımızı tebrik ediyor, tüm sporcularımıza başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak, Valiliğimizle, Müdürlüklerimizle, sporcularımızı ayırmadan ayrıştırmadan nasıl destek oluruz diye hep düşündük. Büyük ilçe küçük ilçe diye ayrım yapmadan branş fark etmeksizin bütün kulüplere, bireysel sporculara, Büyükşehir Belediyesi olarak büyük destekler verdik. Balıkesir, İstanbul'un 3 katı büyüklüğünde, Kocaeli'nin 6 katı büyüklüğünde birçok hizmete ihtiyaç duyan bir şehir, her yerine dokunmaya ve her işini yetiştirmeye çalışıyoruz. Neye dokunduysak marka oldu. İddia ediyorum; 10 yıl içerisinde her türlü branşta gençlerimiz madalyalar alacak, Balıkesir'in adını duyuracaklar. Valiliğimizle birlikte bizim de spora istikrarlı bir desteğimiz var, desteklerimiz de devam edecek. Sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi.

Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya, "Sporun her alanında ciddi bir başarı var ve ben de bir spor adamı olarak gurur duydum." ifadesini kullandı.

Yalçınkaya, Avrupa Triatlon Birliğinin, Türkiye'yi Balıkesir Triatlonu ile "2023 Yılının En Başarılı Yerel Organizasyonu" ödülüne layık gördüğü hatırlatarak, verilen bu ödülü Vali Ustaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz'a takdim etti.

Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Metin Mengüç, “Başkanımız bizlere nakdi ve ayni olarak çok kez yardımlarda bulundu. Devletimizin ve belediyemizin yapmış olduğu tesislerle Balıkesir cazibe merkezi haline geldi. Türkiye'de bulunan 64 branşın 40 branşı Balıkesir'de yapılabiliyor. Her zaman gurur duyduğumuz, insanların gıptayla baktığı bir Ali Hikmet Paşa Spor Kompleksimiz oldu. Bize her türlü destek olduğu için Yücel Yılmaz başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kentimizde, 2023 yılında 1 milyar 110 milyonluk yatırımlar gerçekleştirdiklerini söyleyen Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, “Gençlik ve Spor Kenti Balıkesir'imizde 110 spor tesisi, 343 spor kulübü, 95.190 lisanslı sporcu, çeşitli branşlarda 89 milli sporcumuz ve ulusal-uluslararası spor organizasyonları, yeni spor tesisi projeleri ile ilimizde Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, Federasyon Başkanlarımız ve diğer paydaşlarımız ile ülkemizde örnek bir il olarak ön plana çıkmaktayız. Balıkesir olarak ev sahipliği yaptığımız tüm spor organizasyonlarında; gerek nitelik olarak gerekse de ev sahipliği deneyimiyle tüm spor federasyonlarının ilgi odağı olmaya devam ediyoruz. Balıkesir Valiliğimiz ve Balıkesir Büyükşehir Belediyemizle yeni yatımlarımızı planlıyoruz. Sporcu gençlerimizi her zaman düşünen Balıkesir Valimiz İsmail Ustaoğlu'na, Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz'a nakdi ve ayni yardımları için teşekkür ederiz” diye konuştu.

Ahde vefa ödüllerinin verildiği ve başarılı sporcuların ödüllendirildiği törene; Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Nurettin Alkan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, AK Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, AK Parti İl Başkanı Mehmet Aydemir, Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı (ASKF) Metin Mengüç, Yüzyılın atleti unvanıyla onurlandırılan Olimpiyat Şampiyonu İsmail Akçay, Milli Güreşçi Yasemin Adar, Milli Boksör Ali Eren Demirezen, Milli Güreşçi Feyzullah Aktürk ve yüzlerce sporcu katıldı.


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans