ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

Alternatif bayram kutlamalarına devam

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında resmi törende Atatürk Anıtı'na çelenk koyamayan siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve dernekler alternatif çelenk sunma töreni gerçekleştirdi. Resmi törenin hemen akabinde yapılan alternatif törende 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102'nci yıldönümü kutlandı.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı öncülüğünde düzenlenen alternatif törende siyasi partilerin yanı sıra akademik odalar, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, dernek ve vakıflar Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Alternatif törende konuşan CHP İl Başkanı Erden Köybaşı ses düzeninin belediyece götürülmesi sonrasına belediyeyi şaka yollu eleştirdi. Köybaşı, “Kusura bakmayın belediye ses düzenini götürdüğü için biz kendi imkanlarımızla yapıyoruz. Ne yapalım yokluk bu kadar. Muhalefette de  böyleydik, iktidarda da böyleyiz. Kusura bakmayın” dedi.

 

ERDEN KÖYBAŞI: “COŞKU İÇİNDE KUTLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

CHP İl Başkanı Erden Köybaşı bayram ile ilgili olarak da şunları kaydetti:

“Bugün burada Cumhuriyetimizin kuruluşunun müjdelendiği yokluk ve olanaksızlıklar içinde başlayan Türk Ulusunun büyük yürüyüşünün 30 Ağustos'taki zafer tacıdır. Bunun mutluluğunu, gururunu, şerefini yaşıyoruz. Bizler Mustafa Kemal Atatürk'ün ulusumuzun gönlündeki yerini bilmeyenlere, anlamayanlara, ulusal bayramlarımızı tarihteki başka zaferlerle eş tutmaya çalışanlara ve başta 30 Ağustos zaferi olmak üzere cumhuriyet tarihimizin önemli günlerini umursamayanlara tüm bu tutum ve davranışlarına rağmen ulusumuzun bütün çoğunluğuyla Zafer Bayramımızı ve ulusal bayramlarımızı coşku içinde kutladık ve kutlamaya devam edeceğiz.

 

“30 AĞUSTOS HERKESİN BAYRAMI”

30 Ağustos sadece askeri bir bayram değildir. 30 Ağustos, 23 Ağustos'ta başlayan, 9 Eylül'de emperyalist emellerin denize dökülmesiyle sonuçlanan büyük yürüyüşün zafer tacıdır, bayramıdır. 30 Ağustos cephede askeri mermisiz bırakmayan, elinde mavzeriyle düşman üstüne yürüyen kadınların bayramıdır. 30 Ağustos 15'lilerin cephede can veren gençlerin bayramıdır. 30 Ağustos Ya İstiklal Ya Ölüm diyenlerin bayramıdır. 30 Ağustos yaşasın tam bağımsız Türkiye diyenlerin bayramıdır.

 

“CUMHURİYETE GİDEN YOL AÇILDI”

19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Samsun'da başlatılan aydınlanma ve kurtuluş yürüyüşü büyük destan yazılarak 30 Ağustos'ta tüm ezilen ve ezilmek istenen milletlere örnek olacak bir başarıyla sonuçlanmış ve cumhuriyete giden yol açılmış, Türk Ulusuna müjdelenmiştir. Bugün yurdumuzda başımız dik, özgür, bağımsız bireyler olarak yaşıyorsak bunu kanları, canları pahasına bizlere armağan eden başta Büyük Devlet Adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk; İsmet Paşa, silah arkadaşları ve binlerce şehidimize borçluyuz. Hep birlikte onlara saygılarımızı ve minnetlerimizi sunuyoruz. Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk, Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye, zafer bayramımız kutlu olsun.”

 


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans