ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

CHP KARESİ'DEN BELEDİYE MECLİSİNE ÖNERGE

CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın, Cumhuriyet Halk Partisi Karesi İlçe Başkanlığına merkez ve kırsal mahallelerden gelen talepler doğrultusunda Meclis Üyeleriyle birlikte hazırladıkları önergeleri 01 Aralık 2019 Pazartesi günü yapılan Karesi Belediye Meclis Başkanlığına sundu.

CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın, kamuyona yayınladığı açıklamada, Belediye Meclisine verdikleri önergeleri şöyle belirtti.

"

  • Balıkesir Karesi Bölgesinde yaşayan görme engelli vatandaşlarımızın trafik ışıklarında karşıdan karşıya geçerken oldukça zorlandıkları gözlemlenmektedir. Kentin özellikle ana noktalarında kalabalık geçişlerde bu zorluk daha da artmakta ve mağduriyetler meydana gelmektedir. Kentimizde bulunan bu trafik ışıklarının düzenlenmesi noktasında ülkemizde bulunan teknolojilerin kullanılması gerektiğini düşünmekteyiz. Görme engellilerin hayatta birilerine bağlı kalmadan kendilerini özgür hissettirileceği konusunda atılacak her adıma destek vermekteyiz ve vermeye de devam edeceğiz.

 

Belirtilen hususlardan yola çıkarak Karesi Belediyesinde özellikle Akıncılar Mahallesinde Toplu Taşıma Merkezi çevresi, Deve Loncası Mevkiinde görme engellileri yönlendirecek sesli ve butonlu teknolojilerin kullanılmasını ve bu konuda belediyemizce ilgili adımların atılması,

 

  • Balıkesir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Karesi İlçemizde belirlenen “Deprem Toplanma Alanları” hakkında Meclis Üyelerimize bilgi verilmesi, Belirlenen alanların standartlara uygunluğunun ve bölgede yaşayan nüfusa yeterliliğinin tespit edilerek Karesi de yaşayan vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi amacıyla etkinlik ve duyuruların yapılabilmesi,

 

  • Karesi Belediyemiz sınırları içerisinde bulunan Şamlı Mahallemizde yerleşim birimi içerisinden geçen dereye atılan hayvansal atıklar nedeni ile yaşam koşullarına olumsuz etkiler yaratan bir konuma gelmiştir. Derenin ıslahı ve hayvansal atıkların dereye atılmasının önlenmesi

 

Konularında verilen önergeler kabul edilerek Yazı İşlerine havalesi yapılmış ve sonuçları hakkında bir sonraki Meclis Toplantısında bilgi verilecektir.

 

  • Karesi Belediyemiz sınırları içerisinde bulunan Yaylacık Mahallesinde yerleşim birimi içi yollar bakımsız ve taş kaplamasız durumdadır. Önümüzdeki mevsim koşulları göz önüne alındığında birimde yaşayan vatandaşlarımızın çamur ve biriken sular nedeni ile olumsuz yaşam koşullarına sahip olacağı ortadadır. Köy içi yollarda taş zemin kaplama ve meydan oluşturma çalışmalarının öncelikli olarak programa alınarak yapılabilmesi ve meclis üyelerinden oluşturulacak bir komisyonun yerinde inceleme yapılması hakkında vermiş olduğumuz önerge ise gündeme alınarak “Çevre Tarım Hayvancılık ve Kırsal Alan Komisyonuna havalesi yapılmıştır."
  •  

 

CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın, ayrıca  tüm Meclis Üyelerine teşekkür ederek, "Kentimiz için Belediye hizmetlerinin takipçisi olacağımızı, Halkımızın talep ve sorunlarını Meclise gündemine taşıyarak çözüm üretilmesine katkı sunacağımızı değerli kamuoyunun bilgisine sunarız." dedi.


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans