ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

NOYAN’IN AÇIKLAMALARINI HAFİFE ALMAYIN!

26. Dönem CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Sevda Noyan’ın katıldığı bir televizyon programında sarf ettiği sözler sonrası ‘bireysel silahlanmaya’ ilişkin açıklamalar yaptı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından kaybolan silahlarla ilgili açıklamalarıyla gündeme gelen CHP’li Tüm, Sevda Noyan’ın açıklamalarının hafife alınmaması gerektiğini belirtti.
 

NOYAN’IN AÇIKLAMALARINI HAFİFE ALMAYIN!
Konuya ilişkin sosyal medya hesabında açıklama yapan Tüm, şunları söyledi:
“Sevda Noyan'ın akla ziyan açıklamalarını asla hafife almamalıyız. Neden mi?
Gelin, şimdi size 15 Temmuz'dan sonra KAYBOLAN tam 200 bin adet silahın hikayesini anlatayım.
Hikaye bir cinayetle başlıyor. Ankara’da 2016 yılında Mustafa Maraş, bir traktör sürücüsünü öldürdü. Cinayette seri atış yapabilen MP5 kullanıldı. Katil savunmasında, ‘Silahı 15 Temmuz darbe gecesi Ankara Emniyeti’nin önünde dağıtmışlardı’ dedi. Ben de bu cinayetten hemen sonra milletvekili olarak Ankara Valiliği ve Emniyet Müdürlüğünü aradığımda bana çelişki yanıtlar verildiği için konuyu derhal araştırmaya karar verdim. İlk işim İçişleri Bakanlığının silahlanma raporlarını
okumak oldu.”

BU RAKAMLAR DEVLETİN RAKAMLARI!
İçişlerinin Bakanlığının resmi raporlarında ve internet sitesinde 2014 yılında 14 bin 682 silahın kaybolduğu, 2016 yılı içinse tam 107 bin 628 silahın kaybolduğu yazıyordu. Bu rakamlar bizim değil, bakanlığın rakamları! Aradaki bu devasa farkı hemen İçişleri Bakanlığına sordum.
Bakanlığın resmi twitter adresinde verdiği yanıt ise tam bir komediydi. “Madem bu silahlar 73 yıldır kayıp, o halde neden 2014 rakamlarına bu sayıyı yazmadınız” soruma ise tabi ki yanıt veremediler. Kayıp silahların bir şekilde legalleştirilmesi veya en azından "devlet envanterinden kaybolmamış" gibi gösterilmesi gerekiyordu. Bunun için de altın formül hazırdı: Ruhsatsız silah satışına göz yummak, hatta silahlanmayı teşvik etmek! Ülkemiz silahların en kolay alınabildiği
ülkelerden biri. Ülkemizde ne yazık ki peynir ekmek gibi silah alınıp satılabiliyor. Son 5 yılda, Türkiye tarihinde görülmemiş şekilde ruhsatsız silah satışı yapıldı. Milyonlarca silah, hiçbir kısıtlama olmaksızın satıldı. Öyle ki, facebook gibi sitelerden bile (satışı yasak otomatik tüfek dahil) online silah satışı yapıldı! Bunlarla yüzlerce cinayet işlendi.

HER YIL BİNLERCE İNSAN BİREYSEL SİLAHLANMA TERÖRÜNE KURBAN GİDİYOR
Hükûmet bireysel silahlanma, ruhsatsız silah, kayıp ve çalıntı silahlarla ilgili bugüne dek etkili hiçbir adım atmadı. CHP olarak verdiğimiz tüm soru önergelerimiz yanıtsız bırakıldı, tüm araştırma önergelerimiz ise AKP'li vekillerin oylarıyla hızlıca reddedildi. Bu silahlarla kadın cinayetleri işlenmeye devam ediyor. Hemen hemen her gün işlenen kadın cinayetlerinin yaklaşık yüzde 80’i ateşli silahlarla gerçekleşiyor. Her yıl 2 binden fazla insan bireysel silahlanma terörüne kurban gidiyor. Silahlanmaya karşı tüm dünya artık daha fazla bilinçli. Bizde ise İçişleri Bakanlığı ne yazık ki genelgelerle sivil yurttaşlara düşen mermi hakkını 5 katına çıkarıyor, halk silahlanmaya teşvik ediliyor. Ve şimdi de Sevda Noyan gibi yazar olduğu iddia edilen şahıslar akıl almaz şekilde tehditler savuruyor. Şimdi buradan tekrar ve defaten soruyorum:
Sayın Süleyman Soylu:,
• Kayıp çalıntı silah sayısında %720'lik artışın sebebi nedir?
• Bu silahların nerede ve kimlerde bulunduğuna dair bir çalışmanız var mı?
• Noyan gibi kişiler bu silahları nereden temin etti?

SİLAHLARA DEĞİL, İNSANLIĞA YATIRIM YAPMALIYIZ
CHP’li Tüm, bireysel silahlanmaya karşı bir an önce gerekli tedbirlerin alınmasını gerektiğini vurgulayarak “Ülkemiz de ne yazık ki her üç adamdan biri silahlı. Bunlar toplumsal anlamda büyük bir tehlike oluşturuyor. Silahlara değil, insanlığa yatırım yapmalıyız. Şiddetle gözyaşı ve ölümle değil mutluluk için insanların ölmemesi için elimizden gelenleri yapmalıyız. Bizler bireysel silahlanmanın kontrol altına alınmasını ve artık hiçbir ailenin mağdur olmamasını istiyoruz.” dedi. (www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans