METE KOZDAĞ
  1. Haberler
  2. Yazarlar
  3. UZATILAN BAYRAM TATİLİNDE GEREK DUYULACAK KAN

UZATILAN BAYRAM TATİLİNDE GEREK DUYULACAK KAN

0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YazıYorum (Mete Kozdağ)

      Kan; atardamar, toplardamar ve kılcal damarlardan oluşan damar ağının içinde dolaşan; akıcı plazma ve hücrelerden meydana gelmiş, kırmızı renkli hayati sıvıdır.    

      Kan, en önemli yaşam kaynağıdır. Akciğerden aldığı oksijeni dokulara ve dokularda üretilen karbondioksiti de akciğere taşır. Gerekli besin ve hormonları, hücrelere taşırken, onlardan çıkan atık maddeleri de atmak için akciğer, karaciğer ve böbrek gibi organlara taşır. Ayrıca vücut ısı dengesini sağlar, asit-baz dengesini korur.

      Kan, tek kaynağı insan olan ve yaşam için zorunlu bir sıvıdır. Tek kaynağının insan olması ve ihtiyaç duyulduğunda yerine konabilecek bir yedeğinin olmaması nedeniyle yaşam kurtarıcı bir sıvıdır. Ülkemizde kan ve organ bağışı, henüz istenen düzey ve istikrarda değildir.

      Bireyleri kan bağışına teşvik ederek bu davranışı, bir fedakarlık örneği olarak algılamalarını sağlamanın yolu, hiç kuşkusuz ki toplumun eğitimi ve bu eğitimin ilköğretim çağından itibaren başlaması ile mümkündür.

      Uzatılan bayram tatilinde gerek duyulacak kan, bugün ve/veya yarın verilmeli.

      Son olarak, kanın; kime, ne zaman ve ne kadar gerekeceği bilinmez.    

      Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.

UZATILAN BAYRAM TATİLİNDE GEREK DUYULACAK KAN
+ - 0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yenihaber Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin